La Generalitat decreta la retirada urgent dels residus que encara hi ha en la nau incendiada de Sollana

La Conselleria d'Emergència Climàtica preveu traure més de 8.300 tones de material de l'antiga fàbrica de reciclatge que va ser víctima de diversos focs l'any passat
2 juliol 2019 12:54h
La seua ubicació, en la zona del preparc natural de l'Albufera i a escassos metres de les vies del ferrocarril, ha sigut clau per a l'adopció de la decisió, així com els actuals episodis d'onades de calor intenses al territori valencià. / CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha decretat la retirada urgent dels residus que queden a l'entorn de la nau de reciclatge de fusta de Sollana abandonada. 

Les instal·lacions de la indústria Remag, que va entrar en concurs de creditors el 2014, van patir diversos incendis al juny i al desembre del 2018. 

La seua ubicació, en la zona del preparc natural de l'Albufera i a escassos metres de les vies del ferrocarril, ha sigut clau per a l'adopció de la decisió, així com els actuals episodis d'onades de calor intenses al territori valencià. 

En aquesta fase està previst retirar més de 8.300 tones de residus, dipositats temporalment en una parcel·la veïna de propietat privada. Aquests treballs tenen un valor estimat de 868.272,51 euros, dels quals 750.000 euros seran finançats amb càrrec al fons de contingència autonòmic 2019 i, la resta, amb fons de la direcció general competent en matèria de residus. 

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat que, a partir d'aquesta retirada, es podran "començar a analitzar els possibles usos futurs de la zona, de forma compatible amb la seua ubicació geogràfica a les portes del parc Natural de l'Albufera de València". 

Mollà ha destacat que la mesura afavoreix la gestió adequada de residus i la prevenció d'incendis, així com la preservació dels espais naturals. "Per tot això, es tracta, clarament, d'una mesura 100% Botànic. Una mesura urgent i necessària en la situació actual, dins de la nostra Conselleria", ha assenyalat.

next