Generalitat destina 12 milions d'euros a tramitar i pagar les ajudes d'habitatge paralitzades el 2013

Més de 1.100 expedients romanien paralitzats en els serveis territorials i l'import sense pagar ascendia a 38,4 milions d'euros
15 març 2019 17:10h
Els expedients havien rebut la qualificació provisional o definitiva favorable per a la concessió de les ajudes. / DLV

VALÈNCIA. La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha realitzat una ampliació de crèdit per a la línia pressupostària Pla d'Habitatge 05-08 i 09-12 per un import de 12,77 milions d'euros que permetrà completar la tramitació dels expedients d'ajudes que van quedar paralitzats per una instrucció el 2013 i procedir al pagament d'aquestes ajudes.

Així li ho ha traslladat la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, als representants de la Plataforma d'Impagats de les Ajudes d'Habitatge durant la reunió que han mantingut, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Més de 1.100 expedients romanien paralitzats en els serveis territorials des del 2013, tot i que havien rebut la qualificació provisional o definitiva favorable per a la concessió de les ajudes. L'import de les ajudes sense pagar ascendia a 38,4 milions d'euros.

La Generalitat va elevar aquesta situació tant a l'Advocacia com a la Intervenció General perquè aclariren la forma en la qual s'havia de procedir. Una vegada rebuts els informes jurídics, la Conselleria ja pot començar a tramitar aquests expedients per a finalitzar el procés que va quedar paralitzat. Per això, s'ha realitzat una modificació de crèdit que permetrà iniciar els primers pagaments una vegada s'hagen tramitat els expedients.

D'aquesta manera, la Conselleria iniciarà la tramitació d'aquells grups d'expedients que es troben en una fase administrativa més avançada com aquells que ja van obtindre una resolució final, una qualificació definitiva o que formen part d'expedients d'actuacions d'urbanització.

next