La Generalitat i les diputacions constituiran una mesa tècnica per a repartir les competències en serveis socials

El govern autonòmic assumirà aquesta legislatura les atribucions en matèria social que actualment gestiona i costeja la Diputació d'Alacant
5 agost 2019 17:33h
Oltra ha plantejat a Mazón la necessitat d'elaborar un pla d'infraestructures socials. / GVA

ALACANT. La Generalitat i la diputació d'Alacant han acordat posar en marxa una mesa tècnica junt amb les diputacions de València i Castelló per al desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius i per a distribuir les competències dels serveis socials. Així ho ha comunicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón. 

La vicepresidenta ha insistit en la necessitat que les dues institucions treballen "des de la lleialtat, proximitat i amb objectius comuns". Oltra ha destacat que es posarà en marxa una política de col·laboració institucional "per a millorar el treball de cara a la ciutadania i posar al centre les persones". 

Així mateix, la consellera d'Igualtat ha remarcat la importància que existisca aquesta cooperació entre les institucions per al desenvolupament de la nova llei que "ordenarà adequadament els serveis socials i els convertirà en drets irrenunciables". A més, Oltra ha assegurat que ja s'ha reunit amb les tres diputacions per a constituir aquesta mesa i que la nova llei constituirà la quarta pota que necessita "la societat del benestar". 

D'altra banda, Oltra ha plantejat a Mazón la necessitat d'elaborar un pla d'infraestructures socials en el qual col·laboren els municipis de la demarcació, la Diputació i la Generalitat. Aquesta col·laboració, segons la vicepresidenta, s'establirà a través d'acords en els quals els municipis cediran els solars o les infraestructures, la diputació s'encarregarà de finançar el cost de les obres i la Generalitat assumirà la gestió d'aquests. 

La vicepresidenta també ha anunciat que la Generalitat anirà assumint les competències impròpies en matèria de serveis socials que la Diputació d'Alacant gestiona i que afecten el seu pressupost. "Paral·lelament al fet que la diputació vaja assumint les atribucions que la Llei de Serveis Socials li atorga respecte als suports als xicotets municipis, la Generalitat haurà d'anar assumint les competències impròpies que en aquests moments repercuteixen en la diputació", ha subratllat Oltra. 

next