La Generalitat intensifica la presència en el mercat alemany per si cau l'arribada de turistes britànics pel Brèxit

Ximo Puig visita la fira ITB de Berlín per a presentar un catàleg de productes turístics singulars amb què incrementar la quota de visitants procedents d'Alemanya
7 març 2019 11:37h
La fira de Turisme de Berlín és una de les més importants d'Europa. / GVA

BERLÍN. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, han visitat aquest matí l'expositor del País Valencià a la fira ITB de Berlín, una de les més importants per al sector a Europa i al món. El president ha destacat la importància creixent del turisme alemany al territori i l'ha plantejat com una alternativa per a copar el mercat que deixe lliure un possible Brèxit dur.

"Hem d'intentar estar presents cada vegada més als centres emissors. Tenim un problema greu, que és que el 33% dels visitants són del Regne Unit i això, amb la incertesa que hi ha pel Brèxit, ens genera preocupació, tot i que fins al moment les xifres no avalen eixa preocupació", ha explicat Ximo Puig. No obstant això, el president assegura que, "passe el que passe amb el Regne Unit, tenim grans productes turístics per a vendre al mercat alemany".

En aquest sentit, ha destacat festes com les Falles, les Gaiates, les Fogueres i els Moros i Cristians però també "l'autenticitat" de l'Albufera, del vi; les terres de les comarques d'interior, i el turisme actiu, d'esports i de congressos. Així, ha explicat que estan treballant perquè la demarcació d'Alacant, amb una marcada presència de turista britànic, aculla cada vegada més visitants alemanys, i també ha confiat en l'aeroport de Castelló com a eix clau, perquè "històricament a Castelló hi ha hagut colònies importants" d'alemanys.

El president ha destacat que l'assistència a la fira de Berlín no és una acció puntual, ja que des de la Generalitat fa tres anys que estan treballant el mercat alemany, tasca que ja està donant resultats. I és que segons va explicar aquest dimecres, 6 de març, el secretari autonòmic de Turisme, "mentre que a la resta de l'Estat l'arribada de turistes alemanys ha caigut, al País Valencià s'ha incrementat un 7%".  No obstant això el president ha lamentat que la presència d'alemanys no és encara tan gran com es voldria. "Els alemanys se sorprenen molt positivament del que és la Comunitat Valenciana i esperem que en els propers anys el creixement siga exponencial", ha insistit el president.

En aquesta línia ha destacat la importància que té la connectivitat aèria per a fer accessible una destinació turística i ha destacat "l'aposta de Lufthansa" pels aeroports valencians. 

Durant l'estada a la fira, el president i el secretari autonòmic també han visitat l'expositor valencià al pink corner, dedicat al turisme LGTBI+. En eixe espai es promocionen especialment la ciutat de València i Benidorm, com a dos espais acollidors, segurs i hospitalaris.

next