La Generalitat gestionarà tot el sistema de depuració de Pinedo

Actualment hi ha un "encreuament de titularitats" d'aquestes infraestructures de sanejament d'aigües residuals i una part està gestionada per l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics
4 octubre 2019 12:40h
El denominat Sistema Pinedo és la instal·lació de sanejament d'aigües residuals més important de l'àrea metropolitana de València per la quantitat de cabal que tracta i perquè limita amb el parc natural de l'Albufera i el seu front litoral. / GVA

VALÈNCIA. El ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica per a la cessió patrimonial a la Generalitat de la titularitat de les infraestructures de depuració del Sistema Pinedo i del col·lector oest, que actualment corresponen, en part, a l'EMSHI.

Amb aquesta mesura es busca que tot el Sistema Pinedo passe a ser titularitat d'una única administració. L'objectiu és evitar els litigis entre l'EMSHI i la Generalitat, propiciats per un encreuament de titularitats conseqüència de les circumstàncies relacionades amb les successives fases de construcció d'aquestes infraestructures.

La Generalitat desenvoluparà les actuacions administratives necessàries per a garantir la gestió conjunta de tot el Sistema Pinedo. Mentre es realitzen els tràmits administratius, garantirà la continuïtat del servei de sanejament d'aigües residuals de la totalitat de la instal·lació, indica en un comunicat.

L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Pinedo, i tot l'anomenat Sistema Pinedo, és una instal·lació estratègica per al sanejament d'aigües residuals al territori valencià. La titularitat actual d'aquestes instal·lacions correspon a dues administracions: la Generalitat i l'EMSHI.

El denominat Sistema Pinedo és la instal·lació de sanejament d'aigües residuals més important de l'àrea metropolitana de València per la quantitat de cabal que tracta i perquè limita amb el parc natural de l'Albufera i el seu front litoral.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next