La Generalitat homenatjarà el contacontes Llorenç Giménez el 9 d'Octubre

Huit narradors explicaran històries als més menuts a les portes del Palau i també es plantarà un arbre a Vivers en memòria del rondaller
7 setembre 2019 11:34h
Llorenç Giménez va faltar el passat 30 d'agost. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Llorenç Giménez, el contacontes valencià que va faltar la setmana passada, rebrà un homenatge institucional de la Presidència de la Generalitat el pròxim 9 d'Octubre. L'acte transcorrerà entre històries, literatura oral i xiquets: huit contacontes de tot el territori valencià es reuniran a les portes del Palau de la Generalitat per a explicar relats als més menuts.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha explicat que l'homenatge serà un dia després de la data de naixement de Llorenç Giménez, el 8 d'octubre, quan hauria fet 65 anys. "Va ser molt més que un rondaller o contacontes", ha subratllat Escribano, que ha explicat que Giménez va ser, sobretot, "un mestre i divulgador de les tradicions i de la cultura valenciana entre els més xicotets".

Segons informen en un comunicat, l'acte d'homenatge, previst per a les 6 de la vesprada, estarà conduït pel contacontes Carles Cano, amic íntim de Giménez. El narrador anirà donant pas als relats d'Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Núria Urioz, Domingo Chinchilla, Susu Benítez, Almudena Francés i el Grup Rodamons.

Està previst que a la cita assistisquen molts altres contacontes i rondallers per a donar un comiat literari a la figura de Llorenç Giménez. Aquesta commemoració, a més, serà el remat de la programació cultural de nou dies que està preparant la Generalitat per a celebrar el 9 d'Octubre. 

Davant la voluntat dels contacontes participants de no rebre ingressos per la seua intervenció en l'homenatge, des de Presidència de la Generalitat s'ha decidit compensar el gest amb una ajuda a l'associació Narradores Amb Narradors Organitzats (NANO), que va presidir Llorenç Giménez. 

Aquesta aportació es destinarà a sufragar la plantació d'un arbre al Jardí de Vivers de València, on s'organitza cada any la Fira del Llibre. També es col·locarà una placa que recorde la figura i el treball d'una persona "clau en la recuperació i divulgació de rondalles, llegendes i tradicions valencianes", conclouen des de la Generalitat.

next