Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat i la Diputació de València constitueixen una comissió bilateral per a ‘ordenar’ les competències

VALÈNCIA. La Generalitat i la Diputació de València han constituït aquest dimarts, en una primera reunió, la comissió bilateral de transferències anunciada per ambdues institucions per a abordar l’ordenació de competències en les matèries educatives, sanitàries i culturals, segons han informat en un comunicat.

La creació d’aquesta comissió va ser anunciada a l’octubre pel president del Consell, Ximo Puig, i el de la institució provincial, Toni Gaspar, amb l’objectiu d’intensificar la coordinació en matèria de gestió i oferir els millors serveis públics a la ciutadania.

La primera de les reunions, que s’ha dut terme aquesta jornada, ha tingut lloc a la Diputació de València i s’ha tancat amb la constitució de la comissió bilateral de transferències. Aquesta trobada “obri el full de ruta per a evitar duplicitats i aconseguir una gestió més eficient”, han destacat les dues administracions.

Per part de la corporació provincial han assistit la vicepresidenta, Maria Josep Amigó; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el diputat de Comarcalització, Voro Femenía. Per part del Consell, els tres alts càrrecs designats per a participar en aquestes trobades de treball són els directors generals d’Administració Local, Toni Such; Sector Públic, Isa Castelló, i Coordinació Institucional, Iván Castañón.

“Estudiar les competències impròpies de la Diputació”

Amigó ha destacat que “la prioritat des del minut zero d’aquesta legislatura ha sigut la col·laboració amb el Consell i els ajuntaments per a millorar la vida de les persones”. Així, s’ha referit a la Xarxa Llibres, el Fons de Cooperació Municipal i altres accions conjuntes en matèria de Benestar Social, Educació i Medi Ambient com a “exemples d’eixes col·laboracions que han de quedar fixades de manera estable en els pressupostos, alienes als vaivens polítics”.

La responsable provincial també ha destacat la “sintonia total” que hi ha entre la Diputació de València i la Generalitat per a “estudiar en profunditat” les “competències impròpies de la corporació en àmbits com la sanitat, l’esport, l’educació i el turisme” i amb “l’objectiu de no duplicar esforços i oferir la millor atenció als usuaris d’aquests serveis”.

“Racionalitzar les competències i l’ús de recursos públics”

Per la seua banda, Such ha assenyalat que les dues institucions van per feina “per a racionalitzar les competències i l’ús de recursos públics” amb la finalitat d'”evitar duplicitats i ser més eficients en la gestió”. “S’ha treballat conjuntament aquests tres anys i estem molt satisfets del resultat, però continuen havent-hi competències impròpies que cal posar sobre la taula i que abordarem en pròximes reunions”, ha exposat el responsable autonòmic.

Així mateix, el director general d’Administració Local ha coincidit amb la vicepresidenta de la Diputació a afirmar que “els diners no són d’una administració o l’altra sinó de les veïnes i veïns dels municipis”. Such ha agraït a la corporació provincial la seua actitud a l’hora de “coordinar esforços i projectes amb la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa