La Generalitat investiga la celebració de cursos per a "curar" homosexuals

Igualtat considera que la realització d'eixes teràpies incompleix la llei LGTBI
11 abril 2019 11:10h
Imatge d'arxiu del dia que es va aprovar a les Corts la llei LGTBI. 

VALÈNCIA. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat investiga el possible incompliment de la llei LGTBI, en el qual podrien haver incorregut diverses seus religioses de València en acollir la celebració d'un curs suposadament destinat a modificar l'orientació sexual d'homosexuals.
Segons informa aquest dijous eldiario.es, aquests cursos han sigut impartits pel col·lectiu Verdad y Libertad en tres seus religioses de la demarcació de València i el seu contingut està sent investigat per la Direcció General d'Igualtat en la Diversitat de la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra, segons han confirmat a EFE fonts d'Igualtat.

En el cas de produir-se aquests cursos, l'expedient sancionador es realitzaria per incompliment de l'article 60.4. de la llei LGTBI valenciana, que regula les infraccions molt greus. Entre aquestes es troben la realització, difusió i promoció de mètodes, programes i teràpies d'aversió, conversió o contracondicionament destinades a modificar l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere de les persones, amb independència del consentiment prestat per la persona sotmesa a aquestes teràpies.

Les infraccions molt greus seran sancionades amb multa d'entre 60.001 i 120.000 euros i, a més, podrà imposar-se alguna sanció accessòria, com la prohibició d'accedir a ajudes de la Generalitat durant un període de 3 a 5 anys. 

També contempla la inhabilitació temporal per a ser titular –persona física o jurídica– de centres o serveis dedicats a la prestació de serveis públics, la prohibició de contractar amb la Generalitat o el tancament o suspensió temporal del servei.

Es dona la circumstància que el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, s'ha referit en una entrevista amb l'Agència EFE a la polèmica suscitada pels cursos sobre homosexualitat que imparteix l'arquebisbat d'Alcalá de Henares (Madrid) i s'ha preguntat per què una societat que assumeix "la fluïdesa i el pas d'un costat a un altre" –de la seua orientació sexual– s'"escandalitza" que algú puga sentir inquietud davant conflicte entre el seu sexe i la seua orientació.

"Per què s'admet caminar d'ací a ací i no a l'inrevés? Per què es considera que és fòbic que algú que ha fet un pas vulga desfer eixe pas?", ha dit en referència a les persones homosexuals que acudeixen a aquests cursos l'objectiu dels quals, ha dit, és "acompanyar-les".

next