La Generalitat busca "la millor fórmula" per a exhumar al més aviat possible les restes de la fossa 126 de Paterna

María Navarro, representant de l'associació de familiars, remarca la importància de la creació del banc d'ADN per a garantir que es puga realitzar una identificació exhaustiva després de recuperar els cossos
14 novembre 2019 16:47h
María Navarro, representant de l'associació de familiars, ha mostrat la seua satisfacció després de la trobada amb la consellera Rosa Pérez Garijo,i ha descrit com a "molt positiva" la cita. / GVA

VALÈNCIA. La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assegurat que la Generalitat està buscant "la millor fórmula" per a realitzar al més prompte possible l'exhumació de les víctimes de la fossa 126 de Paterna.

Després de la trobada que ha mantingut amb l'associació de familiars, de la qual formen part 35 famílies, Pérez Garijo ha remarcat que un dels objectius de la seua conselleria per a aquesta legislatura és realitzar l'exhumació de les restes que hi ha en les fosses al nostre territori, a més de crear un banc d'ADN de les víctimes per a la correcta identificació. Per a aconseguir-ho, la consellera considera fonamental el treball i la coordinació amb totes les fosses i poder portar avant la tasca d'identificació. 

Una de les fosses més grans del Paredón d'Espanya

El departament de Qualitat Democràtica de la Conselleria estudia ja la millor forma per a iniciar els treballs d'obertura de la fossa 126 i que siga la Generalitat qui els execute. Aquesta fossa és una de les més grans del cementeri de Paterna, considerat el Paredón d'Espanya i on es calcula que hi ha 2.238 víctimes enterrades en un total de 65 fosses comunes.

María Navarro, representant de l'associació de familiars, ha mostrat la seua satisfacció després de la trobada amb la consellera i ha descrit com a "molt positiva" la cita. "La Generalitat ens ha rebut per primera vegada i eixim molt esperançats, ja que el futur de l'exhumació dels nostres familiars està més a prop gràcies a la voluntat de la Conselleria i de la consellera", ha destacat.

Així mateix, Navarro ha assenyalat que la creació del banc d'ADN serà "molt important per a garantir que, després de l'exhumació dels familiars, es puga realitzar una identificació exhaustiva".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next