La literatura valenciana es presenta, per primera vegada, a la Fira del Llibre de Buenos Aires

La Generalitat duu Paula Bonet, Josep Piera, Àngels Gregori, Begoña Pozo i Muriel Villanueva al certamen literari argentí, un dels esdeveniments culturals més importants en el món de parla hispana
20 febrer 2019 15:09h
Barcelona és la ciutat convidada en aquesta edició de la Fira del Llibre de Buenos Aires. / FIRA DEL LLIBRE

VALÈNCIA. La Generalitat participa enguany en la Fira del Llibre de Buenos Aires facilitant la presència d'un programa d'autors amb l'objectiu de promocionar la literatura valenciana i d'ampliar els mecanismes de distribució editorial en el mercat argentí i sud-americà.

Aquesta és la primera vegada que la Generalitat possibilita la presència d'escriptors valencians en la Fira de Buenos Aires, que tindrà lloc entre el 23 i el 29 d'abril. Així, Paula Bonet, Josep Piera, Àngels Gregori, Begoña Pozo i Muriel Villanueva participaran en conferències, taules redones i presentacions.

La trajectòria i l'obra dels artistes que hi acudeixen estan relacionades amb Barcelona, que és la ciutat convidada enguany a la Fira del Llibre de Buenos Aires la programació i activitats de la qual giren al seu voltant. També es desplacen a Buenos Aires algunes editorials valencianes, ha informat la Generalitat en un comunicat.

La Fira del Llibre de Buenos Aires és un dels esdeveniments culturals més importants en el món de parla hispana. És un lloc de trobada per a autors, editors, llibrers, distribuïdors, educadors, bibliotecaris, científics, en total més de 12.000 professionals del sector del llibre, i té una afluència de públic que supera el milió de persones.

L'Institut Ramon Llull és un dels organitzadors de la presència de Barcelona a la Fira i ha facilitat la infraestructura organitzativa perquè la Generalitat hi puga aportar una mostra d'autors valencians que donaran visibilitat a la literatura feta des del territori valencià.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha declarat que "la presència en la Fira de Buenos Aires forma part del pla d'internacionalització de la cultura que impulsa el Consell i que en aquest cas es concreta en la promoció i difusió de la literatura".

Segons Amoraga, "s'han sumat esforços col·laborant amb l'Institut Ramon Llull, amb Acción Cultural Española i amb els governs de les Illes Balears, Catalunya i Andorra per a donar més visibilitat a la producció literària dels autors del nostre territori que escriuen en castellà i valencià".

'Llegim, llegim, llegim'

La directora general de Cultura i Patrimoni ha recordat que impulsar la participació del sector en fires internacionals és un dels objectius del Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat 'Llegim, llegim, llegim'.

Des del 2016 les editorials valencianes poden exposar els seus treballs en la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, reconeguda com la més important a Europa de continguts culturals per a xiquets. L'any passat, la Generalitat va posar a disposició d'escriptors i d'editorials un estand propi per a promocionar la literatura valenciana en la Fira de Frankfurt.

Carmen Amoraga ha assenyalat que es continuarà treballant en aquesta línia col·laborant amb les institucions que puguen projectar la cultura valenciana, com també s'està fent amb l'Institut Cervantes, amb el qual s'està dissenyant un programa de divulgació d'autors valencians en les seus internacionals de l'institut.

next