La Generalitat rebutja el recurs del Marenostrum i no autoritza el festival als voltants de la Sala Canal

L'organització anuncia que celebrarà l'esdeveniment musical dins de la sala, que encara no ha donat permís i només té espai per a 1.200 persones
12 juliol 2019 13:05h
 "Es tracta d'un terreny completament segellat per l'autovia, rotondes i carretera del Saler, on no existeix un sol element natural que puga veure's afectat", han manifestat des de l'organització. / LUIS CROWN/ MARENOSTRUM

VALÈNCIA. La Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències ha desestimat les al·legacions presentades per l'empresa organitzadora del Festival Marenostrum Experience contra la resolució denegatòria de petició d'autorització per a la celebració d'aquest certamen de música electrònica aquest divendres i dissabte als terrenys de la Sala Canal de València. En conseqüència, la Generalitat no autoritza la celebració de l'esdeveniment.

El festival ha anunciat en un comunicat que, davant "la falta de contestació" per part de les autoritats competents i per a "assegurar" la celebració de l'esdeveniment "amb totes les garanties de seguretat i mediambientals", les actuacions es realitzaran a l'interior de la Sala Canal, "si segueix sense rebre contestació".

L'organització assegura que el festival se celebrarà aquest cap de setmana i demana als 6.000 afectats que continuen "atents" a la web i a les xarxes socials per a informar-los "de qualsevol variació". Fonts de la sala han alertat que, en cas que es fera el festival, haurien de donar-los autorització, que no han concedit encara, i han apuntat que optaran per l'"opció més raonable".

Cal recordar que la sala té espai per a 1.200 persones i que l'organització assegura haver venut 6.000 entrades. Dos familiars de joves que han adquirit tiquets d'accés i que han arribat a la zona per a parlar amb l'organització han assegurat als mitjans que els promotors consideren separar dues festes, entre aquesta sala i la pròxima Spook.

Raons de la denegació 

Segons ha informat la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències en un comunicat, es va denegar el permís per a la celebració d'aquesta activitat atesos els informes emesos per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i per la Comandància de la Guàrdia Civil de València.

L'informe de la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental assegurava que l'activitat que es pretenia realitzar al terreny de la Sala Canal està situada en l'àmbit del Parc Natural de l'Albufera.

Segons el que estableix la Llei 11/1994 d'espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana, les activitats en el si dels parcs naturals han de ser "de caràcter tradicional", amb la qual cosa les activitats de discoteca "resulten incompatibles amb les finalitats de protecció del parc natural de l'Albufera".

D'altra banda, en l'informe de la Comandància de la Guàrdia Civil es fa esment a les repercussions negatives de l'esdeveniment sobre el medi natural, la seguretat viària, així com als problemes d'evacuació. Sobre les conclusions d'aquest informe, la subdelegació del govern espanyol va sol·licitar "encaridament" que no s'autoritzara la celebració de l'esdeveniment.

En aquest sentit, es desautoritza l'esdeveniment en entendre que, encara que la Sala Canal sí que té llicència municipal com a sala de ball, l'organització pretenia utilitzar també l'aparcament per a acollir a més de 6.000 persones, segons les previsions.

D'aquesta manera, l'ús d'aquesta instal·lació necessitaria un permís com a "activitat extraordinària" que no es pot concedir atesos els informes negatius recaptats per la Generalitat.

Per tots els motius exposats, des de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències "no es pot estimar el recurs i, en conseqüència, no es pot autoritzar l'esdeveniment". En aquest sentit, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha recordat que els informes sol·licitats "eren preceptius" i que els seus resultats "són tan contundents que no es pot autoritzar aquesta activitat i posar en perill determinats factors".

next