Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat reclama penes de presó per als responsables de la patronal de l’ensenyament concertat

VALÈNCIA. L’Advocacia de la Generalitat reclama penes de presó per al president i el gerent de la Federació de Centres d’Ensenyament de València (Feceval) per pagar el salari de cinc treballadors d’aquesta patronal de centres d’ensenyament concertats amb càrrec als fons públics com si foren professors de centres concertats.

“Les labors de patronal empresarial que realitza Feceval no poden imputar-se, en cap cas, a partides pressupostàries la finalitat de les quals siga la labor docent, ja que això implicaria un desviament clar dels fons públics”, exposa l’Advocacia en el seu escrit d’acusació, al qual ha tingut accés EFE. Aquest escrit és coherent amb allò assenyalat per l’Audiència Provincial de València i el procediment continuarà la seua tramitació.

“Determinats col·legis van subscriure contractes simulant que els treballadors prestaven serveis en aquests centres com a professors. Fins i tot se’ls van arribar a elaborar horaris ficticis amb la finalitat d’acreditar falsament que eren professors que venien fent classe en centres docents privats associats a Feceval”, afegeix l’Advocacia.

Els fets descrits per l’Advocacia de la Generalitat són suposadament constitutius d’un delicte de frau de subvencions en concurs amb un delicte de falsedat en document privat, i, subsidiàriament, d’un delicte d’estafa, en concurs amb el mateix delicte de falsedat.

En cas que s’aprecie la primera de les qualificacions, es demana per a José Manuel Boquet (president) i Víctor Villagrasa (gerent) la pena de tres anys de presó i una multa del triple de la quantitat defraudada, i per a Feceval, una multa del doble de la quantitat defraudada i la pèrdua de la possibilitat d’obtindre subvencions i ajudes públiques.

En el cas de la qualificació subsidiària, es reclama per a tots dos processats la pena de sis anys de presó i multa de 19 mesos, i per a Feceval, una multa del quíntuple de la quantitat defraudada i la pèrdua, igualment, de la possibilitat d’obtindre subvencions o contractar amb l’Administració per tres anys.

En concepte de responsabilitat civil, es reclama als acusats una indemnització per a la Generalitat de 758.309,08 euros, més els interessos legals i el pagament de les despeses processals.

Aquesta causa, que té el seu origen en una denúncia de Compromís davant la Fiscalia, va ser arxivada a mitjans del 2017, però la secció tercera de l’Audiència Provincial de València va ordenar la seua reobertura després d’estimar un recurs de l’Advocacia de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa