La Generalitat signa un conveni amb el Parlament Europeu per a informar sobre les eleccions del maig

El País Valencià és la primera autonomia espanyola que subscriu un acord d'aquestes característiques
25 febrer 2019 19:18h
El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dilluns amb el director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch Guillot. / GENERALITAT

VALÈNCIA. La Generalitat ha subscrit aquest dilluns un Acord General de Col·laboració amb el Parlament Europeu, a través de la seua oficina a l'estat espanyol, per a cooperar en matèria d'informació, formació i divulgació de les activitats de la institució europea, especialment de cara a les eleccions europees del mes de maig. 

Aquest ha sigut un dels temes abordats en la reunió que ha mantingut el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch Guillot. 

Segons aquest conveni, el Parlament Europeu oferirà informació a la ciutadania, a través de campanyes, sobre el paper dels eurodiputats, especialment dels espanyols. 

L'acord reconeix la "vital" importància de l'acció dels governs autonòmics en la difusió dels valors europeus, per la qual cosa la Generalitat es compromet a divulgar, a través de la seua Delegació del Consell per a la Unió Europea i Europe Direct, informació sobre la pròxima convocatòria electoral, a més de col·laborar amb la campanya informativa #Estavezvoto sobre aquests comicis. 

Per part seua, l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya participarà en les activitats informatives que organitze l'administració valenciana relacionades amb les institucions europees i les eleccions a l'Europarlament. 

El delegat del Consell per a la Unió Europa i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha signat aquest acord juntament amb Duch en una reunió celebrada en el Palau de la Generalitat.

next