Hi ha malalties determinades per la nostra genètica, però en moltes d’elles el factor genètic és només un factor més. És a dir, existeixen elements externs anomenats “factors ambientals” implicats en el desenvolupament de la malaltia. La recerca de Dolores Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, se centra en l’anàlisi no només de l’ADN dels participants dels seus estudis per tal d’estudiar el risc a sofrir certes malalties, sinó també alguns factors ambientals relacionats amb el desenvolupament de la patologia en qüestió.

A la present xerrada, Dolores ens explica alguns conceptes relacionats amb el determinisme genètic de la població a sofrir algunes malalties i quins factors externs són determinants per a la salut.

Dolores Corella és cap de grup del CIBEROBN des de 2006, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Facultat de Medicina de la Universitat de València des de l’any 2009 i directora de la Unitat de Recerca d’Epidemiologia Genètica i Molecular en la Universitat de València des de 1998.

Va iniciar la seua carrera investigadora biomèdica a l’Institut de Recerques Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties cardiometabòliques i es va especialitzar en l’estudi de les denominades interacciones gen-ambient. Entre els factors ambientals, va destacar la dieta, i ha sigut pionera, juntament amb José María Ordovás, en el desenvolupament de la Genòmica nutricional.

Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. Actualment focalitza les seues recerques en la integració d’òmiques juntament amb la nutrició i la gastronomia per a aportar una visió més holística de la salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa