Gent de Compromís acorda posar fi a la seua activitat per la "falta de democràcia interna" de la coalició

Els independents acusen el Bloc, Iniciativa i Els Verds-Equo d'haver "impedit sistemàticament" el reconeixement dels drets de les persones afiliades a la coalició
15 juliol 2019 10:50h

VALÈNCIA. Dur revés per a Compromís. Les persones afiliades directament a la coalició i organitzades al voltant de Gent de Compromís han decidit posar punt final a la seua situació d'indefinició dins del projecte polític valencianista. En un dur comunicat, Gent de Compromís anuncia la decisió de "cessar indefinidament en la seua activitat organitzada a causa de la manca de democràcia interna" que, asseguren, pateix Compromís.

Els independents posen així punt final a uns anys en què no han aconseguit que els partits que conformen la coalició els dotaren de la representativitat que ells consideren que mereixien. Amb un Consell General de Compromís inoperant –no es reuneix fa anys–, la falta d'entitat jurídica dels adherits ha dificultat la seua participació en la coalició en els mateixos termes que el Bloc, Iniciativa o Els Verds-Equo.

Els independents consideren que els partits no els han permés participar en Compromís amb els mateixos drets que les persones afiliades a algun dels partits que conformen la coalició. Amb tot, deixen la porta oberta a "rependre l'activitat" quan les circumstàncies "així ho aconsellen". 

En el comunicat, Gent de Compromís no s'estalvia crítiques a cap dels tres partits. Així, acusa les direccions de tots tres partits i també l'Executiva de Compromís de la "lamentable situació que es viu al si d'un projecte polític que s'ha definit reiteradament com a 'tecnologia política punta'". Alhora, asseguren que els integrants mateixos de la coalició incompleixen "reiteradament" les bases i normes de la coalició, ja que fa anys que "no les apliquen".

Decepció política

L'Assemblea de País de Gent de Compromís, reunida a València el passat dissabte, 13 de juliol, va palesar el seu descontent pel tracte que els ha dispensat la coalició. Consideren que la coalició "s'ha servit de la bona voluntat, del treball i dels diners de les persones afiliades directament a Compromís, les quals han sigut estafades creient que formaven part d'un veritable projecte transformador valencianista, ecologista i d'esquerres". "Amb el pas del temps –diuen– ens hem adonat que formen part de la mateixa vella política que critiquen".

Per tot açò, Gent de Compromís considera necessària una "profunda reflexió" per a seguir sent un projecte "d'utilitat per a la ciutadania" i que, de portes endins, tinga un "veritable funcionament democràtic".

next