El gerent de l'EMT nega haver vist els moviments en el compte de l'empresa en CaixaBank

Des de l'entitat pública asseguren que quan el gerent o la cap de gestió signen una transferència, "en cap moment apareixen en la pantalla ni el saldo disponible ni els últims moviments"
15 novembre 2019 16:45h

VALÈNCIA (EP). El director gerent de l'EMT de València, Josep Enric García, ha negat aquest divendres haver vist durant el mes de setembre –en el qual es va produir l'estafa de 4 milions d'euros a l'empresa pública– els moviments en el compte bancari que la companyia té en CaixaBank.

García s'ha pronunciat d'aquesta manera, en unes declaracions facilitades a Europa Press, després que el gestor del compte de l'EMT en CaixaBank declarara aquest dijous en el jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga l'estafa en l'EMT. En la seua declaració davant el jutge, va assegurar que el director-gerent va entrar en la banca electrònica de l'entitat al setembre i va ordenar algun pagament a proveïdors.

Així mateix, respecte al frau, fonts de l'Empresa Municipal de Transports han explicat que quan el director gerent i la directora de gestió de la companyia –María Rayón– "accedeixen a la plataforma digital del banc, els apareix una pantalla d'inici". En ella, "s'indica que tenen pendent signar una transferència que, prèviament, els ha preparat la cap d'administració", Celia Zafra, que és l'única treballadora acomiadada i investigada en el jutjat després de detectar-se l'estafa.

"És llavors quan, després de la validació per part de la cap de gestió, tots dos signen la transferència", ha precisat la companyia, que ha agregat que "en cap cas és necessari accedir al compte de CaixaBank" i que "en cap moment apareixen en la pantalla ni el saldo disponible ni els últims moviments".

L'Empresa Municipal de Transports ha recordat que el director gerent i la directora de gestió compareixeran com a testimonis en la causa oberta pel frau el pròxim 11 de desembre i ha apuntat que serà "en seu judicial" on "tots dos aclariran totes les informacions falses que s'han anat publicant des que es va destapar l'estafa".

next