La gestió de la plaça de bous de València eixirà a concurs el 2021 amb un nou plec de condicions

La Diputació de València prorroga un any més el contracte d'arrendament a l'empresa Simón Casas Production SAS
7 octubre 2019 17:50h
Quan acabe l'exercici ara prorrogat, la gestió de la plaça de bous, propietat de la Diputació de València, eixirà necessàriament a concurs segons un nou plec de condicions. / DIEGO DELSO

VALÈNCIA. La Diputació de València ha aprovat el decret pel qual es prorroga un any més el contracte d'arrendament de la plaça de bous de València a l'empresa Simón Casas Production SAS, que continuarà amb la gestió fins al 31 de desembre del 2020. 

Segons estipula el contracte signat entre ambdues parts l'any 2015, pel qual la companyia de l'empresari francés es va adjudicar la gestió del recinte del carrer Xàtiva, el termini de duració d'aquest finalitzava el 2018, amb la possibilitat de concedir fins a un màxim de dues pròrrogues anuals. L'any 2020 serà, per tant, l'últim exercici amb l'actual contracte en vigor.

Quan acabe l'exercici ara prorrogat, la gestió de la plaça de bous, propietat de la Diputació de València, eixirà necessàriament a concurs segons un nou plec de condicions.

L'any passat, quan es va acordar la primera pròrroga, el grup de València en Comú (VALC) a la Diputació va manifestar el seu "profund desacord" i va remarcar el seu "ferm compromís contra el maltractament animal" i "les corregudes de bous". "Per aquest motiu, no podem donar suport a les decisions polítiques preses respecte a la plaça de bous de València per la Diputació Provincial. No podem donar suport a la pròrroga d'un acord que és herència del Partit Popular", va exposar en aquell moment el representant de València en Comú en eixa corporació, Berto Jaramillo.

L'aleshores diputat provincial també va rebutjar "l'externalització d'un recurs públic de l'envergadura de la plaça de bous" i que es deixara "en mans de l'empresa" concessionària "la capacitat d'influir en quines activitats es realitzen". "És un desistiment de funcions en la generació de polítiques públiques, per exemple culturals, que no té cap justificació", va asseverar Jaramillo.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next