Gómez defineix la igualtat, la vivenda i el canvi climàtic com a temes prioritaris en les negociacions amb Ribó

Els regidors electes socialistes decideixen aquest dilluns els eixos principals amb els quals negociaran amb Compromís per a formar el govern municipal a València
3 juny 2019 14:11h
Compromís va oferir als socialistes reunir-se aquest dimarts. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El PSPV de la ciutat de València planteja que les converses que s'inicien amb Compromís després de la trobada que mantindran els dirigents de totes dues formacions, Sandra Gómez i Joan Ribó, han de prioritzar, entre altres qüestions, la lluita contra la bretxa entre homes i dones, l'accés a l'habitatge i la lluita contra el canvi climàtic.

Així ho han explicat els socialistes en un comunicat després de la reunió que han mantingut els regidors electes del nou grup municipal per a establir els eixos prioritaris que proposaran de cara a les converses que s'inicien per a conformar un govern municipal progressista de coalició per a la ciutat. 

Els edils han manifestat la seua voluntat que aquests eixos giren entorn de garantir el dret a l'habitatge, el dret a la ciutat lluitant contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l'ocupació apostant per la innovació i les indústries culturals.

A més, plantegen la necessitat d'adreçar els treballs a reduir la bretxa entre els barris de la ciutat prioritzant les inversions en aquells de rendes més baixes a la ciutat, així com la necessitat de continuar avançant en aspectes com la protecció ciutadana.

Consideren que, per a dur-ho a terme, "caldrà fer una millora en l'estructura administrativa, focalitzar la gestió en allò que realment importa i ocupar el paper protagonista que ha de tindre València en l'agenda nacional com a tercera ciutat d'Espanya i gran àrea metropolitana".

next