Gómez proposa dedicar un carrer a Carmen Alborch perquè "la seua presència siga perdurable"

La candidata del PSPV a l'Alcaldia de València recorda el llegat d'Alborch en la primera edició dels seus premis
10 març 2019 18:30h
Gómez ha assenyalat que el feminisme "té un treball vital contra la ultradreta". Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que si és alcaldessa dedicarà un carrer a Carmen Alborch perquè "la seua presència siga perdurable, perquè inspire totes les generacions i perquè aconseguim que el feminisme s'impose al masclisme".

Així ho ha anunciat en la primera edició dels premis Carmen Alborch, que s'han celebrat a la sala de l'IVAM que porta el nom de l'exministra i exdirectora del centre, i en la qual han participat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. Gómez ha assegurat que la manifestació del 8M demostra que València "s'assembla molt més a la ciutat per la qual va lluitar Carmen que les idees retrògrades que volen imposar les dretes". 

"Ha sigut meravellós veure ballar Carmen pels nostres carrers la mateixa setmana que impedim que l'autobús de l'odi recórrega la ciutat", ha ressaltat i ha posat en valor que València haja sigut "l'única ciutat d'Espanya que ha impedit que arribara el discurs masclista, intolerant i ple d'odi d'HazteOir".

Així, ha assenyalat que el feminisme "té un treball vital contra la ultradreta". "No hi ha un moviment ara mateix a Espanya amb més mobilització i ells ho saben", ha manifestat. En aquesta línia ha assegurat que "malgrat a qui li pese" l'Espanya del 2019 està "molt més prop de la que va somiar i dibuixar Carmen Alborch que de la que planteja l'extrema dreta".

"I d'això té molta culpa Zapatero, que va ser el primer president del govern obertament feminista, que impulsà grans avanços per a nosaltres com la Llei d'Igualtat o de lluita contra la violència de gènere", ha reivindicat i ha donat les gràcies també a al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "perquè ha consolidat Espanya com a referència mundial en matèria d'igualtat".

Sandra Gómez ha conclòs recordant el llegat de Carmen Alborch per a continuar la lluita per a aconseguir que el feminisme siga declarat patrimoni de la humanitat. "Carmen ens va deixar el repte de continuar treballant per un món més just i València impulsarà que aquest reconeixement siga possible", ha sentenciat.

next