Gómez considera trencada la confiança i exigeix gests de Compromís per a reprendre la negociació de La Nau

La candidata socialista insisteix que s'han produït converses "paral·leles" entre Ribó i Català 
2 juliol 2019 14:04h
Sandra Gómez ha demanat "lleialtat", "confiança" i "sinceritat" a Compromís perquè les negociacions seguisquen el seu curs. / DLV  

VALÈNCIA. La regidora del PSPV de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha manifestat la seua "decepció" respecte a com Compromís està duent a terme les negociacions a l'Ajuntament i ha reclamat que, perquè continuen les reunions, cal que existisca "confiança", "lleialtat" i "sinceritat" entre les dues formacions. Així mateix, la candidata socialista ha continuat afirmant l'existència de reunions "paral·leles" entre l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la portaveu del Partit Popular a València, María José Català –encara que no ha volgut matisar si han sigut en matèria de governabilitat–. 

En aquest termes s'ha pronunciat en una roda de premsa que ha convocat en una jornada on s'ha celebrat l'onzena reunió entre els comissions negociadores per a conformar un govern de progrés a l'Ajuntament de València. En aquest sentit, Gómez ha sentenciat que no vol seguir formant part de l'"espectacle públic" que, al seu judici, està oferint Compromís. "No té sentit dir unes coses en les negociacions i unes altres en públic", ha assenyalat la candidata. 

"Estem farts de veure pels mitjans propostes que després no es manifesten en la mesa de negociació", ha insistit la regidora socialista. "És molt important que hi haja sinceritat i no un doble joc", ha reiterat Gómez en referència al fet que Compromís està intentant guanyar-se l'opinió pública per a aconseguir un govern en solitari. 

Respecte a aquestes suposades reunions entre Compromís i el PP, la candidata socialista ha repetit que, per fonts de l'Ajuntament, des del PSPV coneixen que se n'han produït "almenys dues". 

La candidata ha refermat la voluntat del socialistes de conformar un govern de coalició però ha reconegut que des de la formació se senten "enganyats". En aquest sentit, ha destacat que, ara, la decisió per a continuar les negociacions "depén de Compromís", que hauria de fer algun gest per a arribar a un acord. "És absurd seguir per una línia d'enrocament i de cara cap a fora transmetre una altra idea". 

Així mateix, sobre si aquest possible gest seria la creació d'una vicealcaldia, la candidata ha seguit mantenint que volen un govern a semblança del Botànic. La regidora socialista s'ha mantingut en la postura que hi ha "un veto" al model del Botànic, que permetria governar "conjuntament". 

next