González Pons demostra la unitat de la llengua llegint a TV3 una "declaració en català" amb accent valencià

El candidat del PP a l'europarlament va participar aquest dimarts en el debat electoral organitzat per TV3
15 maig 2019 09:40h

VALÈNCIA. El Partit Popular no abandona el discurs secessionista però els seus intents per demostrar que català i valencià són llengües distintes sempre se'ls acaben girant en contra. L'últim a patir l'efecte bumerang del discurs acientífic sobre valencià i català ha sigut l'europarlamentari i candidat del PP a la reelecció Esteban González Pons.

El polític valencià va participar aquest dimarts, en representació del partit de Pablo Casado, en el debat electoral organitzat per TV3 sobre les eleccions europees. Arribat el seu minut d'or, González Pons va advertir els telespectadors que havia "preparat una declaració en català".

Amb un paper a la mà, el número dos del PP al Parlament Europeu va demanar el vot als catalans amb un accent propi de la varietat dialectal occidental. Tot i els esforços de González Pons per remarcar les formes catalanes, el dirigent del PP va parlar com ho fa quan parla valencià –les poques vegades que ho fa–.

El cas Dolors Montserrat

A la política catalana del PP Dolors Montserrat ja li va passar un cas semblant en un acte, en aquesta ocasió a València. Sent titular del Ministeri de Sanitat, Montserrat va participar al setembre del 2017 en un acte de partit a Alboraia.

En el seu discurs va començar per advertir els assistents: "Deixeu-me parlar valencià amb una mica d'accent català".

next