El govern britànic confirma que el Regne Unit participarà el 23 de maig en les eleccions europees 

L'Eurocambra passarà de 751 a 705 eurodiputats si es consuma el Brèxit
7 maig 2019 18:26h
L'equip de May reconeix que no hi ha "prou temps" per a ratificar l'Acord de Retirada a temps per a evitar la participació en els comicis europeus. / UE

BRUSSEL·LES. El govern britànic ha confirmat que el Regne Unit participarà definitivament en les eleccions europees el 23 de maig, ja que no hi ha "prou temps" per a ratificar l'Acord de Retirada a temps per a evitar la participació en els comicis. 

Malgrat que l'executiu de Theresa May està en negociacions amb els laboristes per a aconseguir el suport al text d'eixida, el seu cap de gabinet, David Lidington, ha reconegut aquest dimarts que "no serà possible" tancar un pacte abans de la data en què s'han de celebrar les eleccions. 

Al Regne Unit els comicis es fan en dijous i, per això, les eleccions europees seran el 23 de maig, mentre que, per exemple, a Espanya són el 26 de maig, en diumenge.

Implicacions per a l'estat espanyol

Ara, el govern de May es proposa arribar a un acord amb els laboristes i ratificar l'Acord de Retirada "abans del recés d'estiu" i evitar que els eurodiputats britànics electes al maig no ocupen els escons el 2 de juliol, quan es constitueix la nova Eurocambra. "Idealment ens agradaria una situació en què aquests eurodiputats no hagen d'ocupar mai l'escó al Parlament Europeu", ha assegurat Lidington.

Amb una eventual sortida del Regne Unit, està previst que l'Eurocambra passe de 751 a 705 eurodiputats i que alguns estats tinguen més representació; és el cas de l'estat espanyol, que n'hauria d'obtindre 5 més.

Segons fonts parlamentàries, en el moment en què els britànics abandonen el bloc podran esdevindre eurodiputats els 5 primers candidats amb més vots per Espanya que hagen quedat a les portes del Parlament a les eleccions europees del 26 de maig.

next