El nou govern de Castelló firma un acord "amb molt de cor"

PSPV, Compromís i Unides Podem-Castelló en Moviment-EU han ratificat l'Acord de Fadrell, continuista amb les polítiques de l'anterior Pacte del Grau
25 juny 2019 16:43h
Els representants de PSPV, Compromís i UP-CSeM-EU  han signat l'acord a l'ermita de Sant Jaume de Fadrell. / EFE 

CASTELLÓ. Els nous representants del govern de la ciutat de Castelló, format pel PSPV, Compromís i Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida (UP-CSeM-EU), han signat el matí d'aquest dimarts a l'ermita de Sant Jaume de Fadrell l'acord per a governar l'Ajuntament de Castelló "amb molt de cor; un cor pur i que vol allò millor per a la ciutat".

Així ho ha explicat l'alcaldessa del PSPV, Amparo Marco, junt amb Ignasi Garcia, regidor de Compromís, i Ferran Navarro, d'Unides Podem-Castelló. Segons Marco, es tracta d'un acord que l'única cosa que vol és posar les persones al centre de totes les polítiques de l'Ajuntament i que aquesta administració "siga la més pròxima als veïns de Castelló perquè troben una solució als seus problemes, amb errors, segur, però amb el cor en totes les decisions que prenguem".

"El contingut és una continuació de les polítiques que hem estat fent durant aquests quatre anys en què haurem comés errors perquè som humans, però sempre hem posat el cor en totes les decisions preses pensant en la ciutat", ha assenyalat l'alcaldessa, qui també ha volgut agrair la inclusió de la confluència UP-CSeM-EU en el tripartit.

Respecte al nom a l'Acord de Fadrell, que substitueix el pacte del Grau del 2015, l'alcaldessa ha explicat que no ha sigut difícil "posar-se d'acord en el nom del pacte", ja que des del "punt de vista històric" és fonamental en el desenvolupament de la nostra ciutat.

D'altra banda, el representant de Compromís, Ignasi Garcia, ha destacat que l'acord que s'ha signat aquest dimarts donarà "estabilitat" a Castelló i continuarà avançant perquè Castelló siga "una ciutat que reconega els drets de les persones, no deixe ningú exclòs i oferisca oportunitats".

Finalment, el representant de la confluència, Fernando Navarro, ha subratllat que aquest acord de govern "suma un govern municipal de 15 regidors al Ple de l'Ajuntament i servirà per a construir una majoria molt forta per a accelerar les grans transformacions que té la nostra ciutat no solament en els pròxims quatre anys, sinó en la dècada vinent".

L'Acord de Fadrell advoca per "potenciar la inversió pública que millore els serveis fonamentals d'atenció a la ciutadania". El programa, que servirà de full de ruta al govern local, s'ajusta als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU i s'estructura en cinc grans àrees: la ciutat de les persones, la ciutat sostenible, la ciutat de la prosperitat, la ciutat educadora i la ciutat dels drets.

Els elements que vertebren el pacte de govern són, segons el document, la igualtat d'oportunitats, la cohesió social, els drets i llibertats, la qualitat democràtica, el desenvolupament econòmic i la defensa del benestar públic.

next