El govern català fa una crida a reclamar "el dret a la democràcia i a la llibertat" aquest 11 de Setembre

La portaveu de l'executiu català, Meritxell Budó, remarca que aquesta "torna a ser" una diada "lluny de la normalitat" en haver-hi "presos polítics i exiliats"
11 setembre 2019 12:13h
Pere Aragonès, Quim Torra i Meritxell Budó aplaudeixen després de l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova aquest 11 de Setembre. / JORDI BATALLER, ACN

VALÈNCIA. La portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha dit que aquesta Diada de l'Onze de Setembre es tracta de demanar i reclamar "el dret a la democràcia i a la llibertat". 

En una atenció als mitjans després de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, la consellera de Presidència ha fet una crida a eixir "massivament i cívicament" per a celebrar la Diada. 

Budó també ha criticat l'acte "incívic" d'intentar boicotejar l'ofrena floral, quan ha sonat l'himne d'Espanya des d'un balcó proper al monument. "La Diada s'ha de viure des del respecte a totes les sensibilitats", ha afegit. 

La portaveu catalana ha subratllat que l'11 de Setembre torna a ser una jornada "lluny de la normalitat" en haver-hi "presos polítics i exiliats", i a les portes de la sentència per l'1-O.

Una diada sota la pluja

A les 9 del matí i sota la pluja han començat les tradicionals ofrenes florals al monument a Rafael Casanova, situat a la cruïlla entre els carrers Ali Bei i Ronda de Sant Pere de la capital catalana. Aquest és just el punt on el conseller en cap de Barcelona va caure ferit l'11 de setembre del 1714 durant la Guerra de Successió. 

Després dels Mossos d'Esquadra, els Bombers i la Guàrdia Urbana, que ho han fet prèviament, els primers a dipositar la corona de flors han sigut els consellers catalans, amb el president Quim Torra al capdavant. Just després ho ha fet el president del Parlament català, Roger Torrent, acompanyat de membres de la Mesa. 

next