El govern espanyol anuncia la creació d'un cens estatal de víctimes de la Guerra Civil i del franquisme

Les persones interessades poden enviar aportacions fins al dia 27 de març
6 març 2019 11:25h
El cens s'articularà a través de la Direcció General de Memòria Històrica. / EFE

VALÈNCIA. El Ministeri de Justícia ha anunciat aquest dimecres l'obertura d'una consulta pública per a confeccionar un cens estatal de víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura franquista. D'aquesta manera es pretén complir la llei espanyola de memòria històrica en allò relatiu a la localització i identificació de les víctimes. Amb aquest cens, "es reconeixen i amplien drets i s'estableixen mesures a favor de qui va patir persecució o violència durant aquella etapa històrica", assenyala el Ministeri. 

El cens s'articularà a través de la Direcció General de Memòria Històrica, que ja ha començat a redactar un reial decret per a constituir una base central de dades "que compendie la informació disponible sobre les desaparicions forçades durant la Guerra Civil i la dictadura".

Segons informa el Ministeri de Justícia en un comunicat que recull Europa Press, l'objectiu és que aquesta base de dades "permeta estabir estadísticament la tipologia de les víctimes en funció a la distinta naturalesa de la repressió sofrida".

Les persones interessades poden enviar aportacions fins al dia 27 de març al correu DG.Memoria.Historica@mjusticia.es, data en què acabarà el termini de la consulta pública.

next