El govern espanyol autoritza la Generalitat a refinançar 944 milions de deute i reconvertir-lo a llarg termini

La mesura és aplicable només a operacions formalitzades fins al 31 de desembre del 2019
5 abril 2019 17:13h
La Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics va aprovar el 26 de juliol del 2018 un acord per a millorar la situació financera de les autonomies. / ACN

VALÈNCIA. El Consell de Ministres ha autoritzat el País Valencià a refinançar 944 milions d'euros de deute a curt termini i la seua reconversió en deute a llarg termini, d'acord amb la mesura adoptada pel govern espanyol al juliol de l'any passat per a ajudar el sanejament del deute de les autonomies.

En concret, la Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics va aprovar el 26 de juliol del 2018 un acord per a millorar la situació financera de les autonomies, de manera que puguen refinançar operacions de crèdit a curt termini de caràcter estructural mitjançant endeutament a llarg termini.

L'operació de refinançament, que no suposarà un augment de l'endeutament financer del País Valencià, necessita ser autoritzada mitjançant un acord del Consell de Ministres, ja que el País Valencià va incomplir l'objectiu d'estabilitat pressupostària i la regla de despesa de l'exercici 2017. Aquesta autorització només podrà emparar operacions formalitzades fins al pròxim 31 de desembre.

next