El govern espanyol autoritza transvasar 38 hm3 durant el mes d'abril del Tajo al Segura

El volum embassat en Entrepeñas i Buendía era de 600,7 hectòmetres cúbics 
8 abril 2019 18:35h
La decisió es pren sobre la base de les normes d'explotació del transvasament Tajo-Segura. / ALEJANDRO NAVARRO LÓPEZ

VALÈNCIA. La Comissió Central d'Explotació del Transvasament Tajo-Segura ha autoritzat aquest dilluns transvasar 38 hectòmetres cúbics durant el mes d'abril des dels embassaments de la capçalera del Tajo fins a la conca del Segura, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica.

La decisió es pren sobre la base de les normes d'explotació del transvasament Tajo-Segura, que, després d'analitzar la situació als embassaments d'Entrepeñas i Buendía, ha determinat que la capçalera del Tajo està en nivell 2, la qual cosa dona lloc a l'autorització automàtica d'aigua per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores.

L'informe de situació, elaborat pel Centre d'Estudis i Experimentació d'Obres Públiques (CEDEX) i pres en consideració per la Comissió, indica que, a 1 d'abril del 2019, el volum embassat a Entrepeñas i Buendía era de 600,7 hectòmetres cúbics i queda un volum autoritzat pendent de transvasar d'11,7 hectòmetres cúbics, per la qual cosa resulta que el volum d'embassament efectiu és de 589 hectòmetres cúbics. Aquest volum és superior al llindar de 586 hectòmetres cúbics que correspon al mes d'abril.

next