El govern espanyol autoritza el traspàs dels lliuraments a compte a les autonomies i entitats locals 

La decisió suposarà l'arribada de 460 milions d'euros al País Valencià
11 octubre 2019 13:50h
La ministra ha anunciat la decisió en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. / GVA

VALÈNCIA. El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres finalment el traspàs a les autonomies dels 4.682 milions d'euros que els deu de l'actualització dels lliuraments a compte del sistema de finançament, tal com recull Europa Press. També autoritza el traspàs d'aquests mateixos fons per a les entitats locals, 821 milions d'euros, que per al País Valencià suposarà l'arribada de 460,43 milions d'euros.

Després de setmanes de polèmica entre el govern espanyol, les autonomies i l'oposició, l'executiu en funcions de Pedro Sánchez ha trobat la via legal per a poder realitzar aquests pagaments encara tenint els pressuposts prorrogats des del 2018 i estant en funcions. Aquests eren els arguments pels quals l'assessoria jurídica del govern espanyol li va impedir a l'agost traspassar aquests lliuraments a compte.

"Aquest ministeri no ha canviat de criteri. Des del primer dia buscàvem solucions per a abans que acabara l'any i especialment desembre, quan s'aguditza el problema de pagament", ha dit la ministra Maria Jesús Montero.

Els dos arguments legals pels quals ara pot autoritzar aquest pagament, ha afegit Montero, és que la seua decisió ja no interferirà en la que puga prendre un govern en plenes capacitats, perquè es repetiran les eleccions i no li donarà temps al nou executiu d'aprovar aquests lliuraments; a més, argumenta que hi ha algunes autonomies que estan ja en dificultats per a afrontar pagaments i que és "urgent" una solució.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next