El govern espanyol avaluarà l'estat de les platges abans d'aplicar mesures excepcionals pels danys del temporal

Fulgencio assegura que cal analitzar el nivell dels desperfectes i estudiar quines administracions s'han de fer càrrec de les reparacions
23 abril 2019 14:18h
El delegat del govern assenyala que l'Estat no ha intervingut pel temporal de pluges perquè el nivell de preemergència era de nivell u. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat que s'avaluaran els danys del temporal a les platges valencianes i, en cas que siguen necessàries accions extraordinàries, demanaran al govern espanyol que adopte "alguna mesura excepcional".

Així s'ha pronunciat aquest dimarts el delegat, que ha explicat que primer avaluaran amb quins recursos propis es poden atendre els danys, quan li han preguntat sobre si les platges estaran llestes a l'estiu. "Primer farem una avaluació de fins a on han arribat els danys, tant públics com privats, per a determinar qui són els actors que han d'intervindre en la reparació. El temps dependrà no solament de la capacitat econòmica de cadascuna de les administracions, sinó que el temps amaine i de la quantitat dels danys que s'hagen pogut produir", ha apuntat Fulgencio.

Així mateix, preguntat per si la delegació ha instal·lat un pla davant les pluges, Fulgencio ha assenyalat que actualment no n'hi ha cap, ja que només és en el nivell tres quan l'administració general de l'Estat es fa càrrec de l'emergència, i en aquest cas era una preemergència de nivell u, que correspon a autoritats locals amb el suport de les autonomies.

"Hem mantingut un contacte intens amb el 112, amb el director general d'emergències i amb alguns alcaldes afectats; i en la mesura que han fet falta dispositius s'han anat facilitant, però no ha intervingut directament l'administració general de l'Estat en aquest nivell d'emergència, que ha sigut l'u", ha detallat.

next