El govern espanyol i el Consell acorden un protocol per a construir 1.036 habitatges per a lloguer social 

La ministra Batet garanteix en la comissió bilateral amb la Generalitat la inversió de 40 milions d'euros en vivenda prevista al projecte de Pressuposts Generals de l'Estat que van ser rebutjats
21 febrer 2019 19:25h
La promoció de vivendes està prevista a València, Manises, Silla i Torrent. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La primera comissió bilateral entre la Generalitat i l'Estat celebrada aquest dijous a València ha acabat amb un important compromís de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet: el manteniment de les inversions en vivenda previstes al projecte Pressuposts Generals de l'Estat.

En aquest compromís s'emmarca la signatura d'un protocol per a promoure la construcció de 1.036 vivendes destinades a lloguer social. Algunes d'elles en sòl de l'empresa pública estatal Sepes a la ciutat de València, amb una inversió de 17 milions d'euros, i unes 600 en l'àrea metropolitana, en concret a Manises, Silla i Torrent amb una inversió de 12 milions d'euros, també per a lloguer assequible. 

A més, la ministra Batet ha garantit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que els 40 milions d'euros d'inversió per a habitatge prevists als pressuposts es mantindran perquè era una partida plurianual que es pot prorrogar. Així mateix, ha precisat que aquests diners aniran destinats a tres programes: un de foment d'habitatge de lloguer; un altre de regeneració i renovació urbana i rural, i un d'habitatge per a majors i persones amb diversitat funcional.

Al marge d'aquests acords, el Consell ha plantejat la necessitat que el govern d'espanyol i el Ministeri de l'Interior reforcen les inversions en infraestructures de seguretat al País Valencià. Puig s'ha referit en aquest sentit a dues reivindicacions històriques que requereixen actuacions urgents: el complex policial de Sapadors i la Comandància d'Alacant.

A més, el Consell també ha sol·licitat al govern espanyol un marc estable de col·laboració entre el Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), la major institució pública dedicada a la investigació a l'Estat, i l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) per a buscar sinergies i millorar l'ecosistema innovador. En l'actualitat existeix ja col·laboració entre l'AVI i els centres valencians del CSIC, però es planteja ampliar aquesta col·laboració per a convertir l'economia valenciana en referent de la innovació

next