El govern espanyol demanarà a l'Església informació sobre els abusos sexuals i les investigacions obertes

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ja es va adreçar a la Fiscalia General de l'Estat per a informar-se sobre aquestos casos de violència contra menors
7 febrer 2019 10:57h
Façana de l'església de Sant Jaume d'Arbeca (les Garrigues), on oficiava un rector investigat per suposats abusos a menors. / ORIOL BOSCH, ACN

MADRID. La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha apuntat aquest dijous que enviarà una carta a la Conferència Episcopal per a demanar informació sobre els casos d'abús sexual a menors que li consten, per a saber "quines investigacions internes hi ha hagut i si hi ha hagut comunicació d'alguna d'elles". 

"La veritat és molt important per a previndre futurs casos i per a les víctimes", ha argumentat en declaracions a TVE, on ha recordat que ja es va adreçar en el mateix sentit a la Fiscalia General de l'Estat. 

El govern espanyol està treballant en l'avantprojecte de llei contra la violència infantil i de l'adolescència i vol enriquir la norma i "fer-la més eficaç".

Un dels aspectes que modificarà el nou projecte és el règim de prescripció, de forma que el termini comence a comptar quan la víctima complisca 30 anys en lloc de 18.

next