El govern espanyol destinarà 300 milions per a pal·liar la crisi per Thomas Cook

El pla impulsat per l'executiu espanyol tractarà de pal·liar els problemes de liquiditat de les empreses afectades i donar resposta a les pèrdues d'ocupació i connectivitat
3 octubre 2019 17:43h
La fallada del turoperador ha deixat sense feina 3.400 persones. / EFE

MADRID (EFE). El govern espanyol aprovarà el pròxim 11 d'octubre un reial decret llei amb tretze mesures de xoc, que suposen uns 300 milions d'euros, per a fer front a la fallida del turoperador britànic Thomas Cook; entre elles una rebaixa de les taxes de passatgers i de ruta en els vols a les Canàries i les Balears.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha presentat aquest dijous aquestes mesures que preveu el pla de xoc, amb les quals s'espera suavitzar l'impacte del col·lapse del turoperador en l'ocupació, que ha afectat 3.400 treballadors de forma directa.

Maroto ha explicat, després de la Comissió Interministerial que s'ha reunit aquest dijous per a tractar aquest assumpte, que el pla donarà resposta, entre altres assumptes, a les pèrdues de connectivitat, d'ocupació i demanda, i a la falta de liquiditat d'empreses i autònoms, tot això acompanyat d'una estratègia jurídica per part de l'Estat per a defensar els afectats i els consumidors.

next