El govern espanyol elabora un pla de xoc perquè el turisme afronte el Brèxit però deixa fora el País Valencià

Colomer demanarà en persona a la ministra Montero participar de les mesures per a pal·liar els efectes de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea en el sector turístic
7 octubre 2019 13:22h
Colomer participa aquest dilluns en la reunió del Consell Sectorial de Turisme, en la seu del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. /  Lars Ter Meulen / Europa Press.

VALÈNCIA. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remés una carta a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la qual insta el govern espanyol a aplicar en totes les autonomies "el mateix paquet de mesures per a mantindre el flux de turistes britànics".

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat que ha recollit Europa Press, aquesta petició es produeix després de l'anunci del Ministeri de posar en marxa un "pla de xoc" amb mesures com incentius comercials a les aerolínies o mesures de liquiditat per a empreses i autònoms del sector per a tractar de limitar els efectes de la recent fallida de Thomas Cook.

No obstant això, ha apuntat que aquest decret, que està previst que s'aprove el divendres en el pròxim Consell de Ministres, "està dirigit únicament a Canàries i Balears". Davant aquesta decisió, Colomer ha traslladat a Maroto "el malestar compartit pels agents turístics de la Comunitat Valenciana i especialment per aquells que desenvolupen la seua activitat en la província d'Alacant" davant aquestes informacions. 

"Caldria celebrar com una molt bona notícia l'anunci d'un pla de xoc d'aquestes característiques, però aquest no és entés d'aquesta forma en la Comunitat Valenciana, ja que incideix únicament sobre les dues destinacions insulars espanyoles, deixant al marge uns altres que, com el nostre, són també una clara referència turística per a milions de britànics", ha lamentat Colomer.

En aquest sentit, el responsable autonòmic en aquesta matèria ha recordat que "pràcticament un terç dels nou milions de turistes estrangers que fan turisme en la Comunitat Valenciana procedeixen del Regne Unit, decantant-se majoritàriament per la Costa Blanca i especialment per Benidorm". A més, ha destacat la necessitat de tindre en compte que aquest mercat contracta els seus paquets turístics "amb molta antelació", per la qual cosa des de Turisme Comunitat Valenciana "les accions de promoció en aquest mercat durant els mesos d'hivern són molt intenses".

"Inassumible"

Davant aquestes dades, Colomer considera "inassumible que una destinació com la Comunitat Valenciana no es trobe, des del primer moment, junt amb altres per a les quals sí que s'han previst mesures de xoc" i ha emplaçat la ministra "a reconsiderar el plantejament inicial de limitar l'abast de les mesures a les dues destinacions insulars i reformular les mateixes sota un abast territorial molt més ampli i que abaste, sí o sí, la Comunitat Valenciana en el seu conjunt i especialment la província d'Alacant".

El secretari autonòmic de Turisme assisteix aquest dilluns a la reunió del Consell Sectorial de Turisme, en la seu del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a Madrid, on té previst traslladar aquesta petició "personalment" perquè "de cara a la temporada de reserves i, sobretot, davant la possible aprovació d'un Brèxit en les pitjors condicions, no existisquen desigualtats entre les nostres comunitats per a poder mantindre les xifres d'un mercat turístic fonamental per a la nostra economia i per al manteniment del nostre sector".

Fonts del departament de Turisme han confirmat que tot i que no tenen quantificades les conseqüències que tindrà que les illes es beneficien d'aquest pla i el País Valencià no, sí que asseguren que tindrà un efecte negatiu. Apunten, sobretot, al fet que si el Ministeri no rectifica, el pla generarà competència deslleial entre les illes i la resta de destinacions turístiques.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next