El govern espanyol no descarta conseqüències legals per a l'Open Arms: "No té permís per a fer rescats"

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, afirma que l'embarcació s'arrisca a sancions de fins a 900.000 euros per incomplir la normativa
21 agost 2019 10:47h
"Ho sap el capità; tots estem obligats a complir la llei i tots sabem què podem i què no podem fer", ha manifestat Carmen Calvo. / TWITTER ÒSCAR CAMPS

MADRID. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha recordat a l'Open Arms que "no té permís per a fer rescats" i que la seua llicència només li permet repartir ajuda humanitària. 

Per això, ha reconegut que s'arrisca a sancions de fins a 900.000 euros que li pot imposar la Marina Mercant per incomplir la normativa. "Ho sap el capità; tots estem obligats a complir la llei i tots sabem què podem i què no podem fer", ha manifestat. 

En declaracions a la Cadena Ser, Calvo s'ha felicitat que finalment la Fiscalia italiana haja ordenat el desembarcament del vaixell aquesta nit a Lampedusa i ha subratllat que el govern espanyol ha "treballat en tot moment" i ha estat en contacte amb el seu homòleg italià per a "trobar una eixida a la crisi humanitària". "És un problema que no ha generat Espanya, però ens hem responsabilitzat per ser embarcació de pavelló espanyol", ha afegit.

Sobre el buc de l'armada espanyola que va eixir aquest dimarts a la vesprada des de Rota per a anar a recollir els migrants, ha dit que està "en disposició" d'anar fins a Lampedusa si finalment s'acorda el repartiment de persones pactat entre sis països europeus. Abans, però, la vicepresidenta diu que cal esperar a veure quina decisió prenen les autoritats italianes. 

next