El govern estatal aprovarà aquest divendres un paquet de mesures urgents davant d'un Brèxit sense acord

El decret 'òmnibus' abordarà temes com la residència de ciutadans de nacionalitat britànica a l'estat espanyol, la mobilitat transfrontera, les duanes, les activitats econòmiques i el vot a les eleccions municipals
27 febrer 2019 11:12h
Pla general del ple de l'Eurocambra durant el debat sobre el Brèxit el 30 de gener del 2019.  BLANCA BLAY, ACN

MADRID. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà un reial decret de mesures urgents per a fer front a les "eventualitats" d'un hipotètic Brèxit sense acord. 

El decret 'òmnibus' inclourà una sèrie de "normes de contingència" per a facilitar "el trànsit a una nova situació en la relació amb el Regne Unit, que tindran un "límit temporal". Tot i ser normes "unilaterals", caldrà que tinguen un "tracte equivalent" per part del Regne Unit. 

El decret abordarà temes com la residència de ciutadans de nacionalitat britànica a l'Estat, la mobilitat transfrontera, les duanes, les activitats econòmiques i el vot a les eleccions municipals, entre d'altres.

A banda, Sánchez ha afirmat aquest dimecres durant la seua compareixença al Congrés que el seu executiu està disposat a acceptar una modificació de la declaració sobre el Brèxit per a fer-la "més ambiciosa" sempre que el Regne Unit accepte modificar les seues línies vermelles.

next