Gran part de Castelló està en avís taronja per vent i tot el litoral, en avís groc per fenòmens costaners

Hi ha previstes gelades febles a l'interior de la meitat nord del País Valencià
3 febrer 2019 10:45h
Les temperatures aniran en lleuger descens en tot el territori. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El fort vent predominarà al País Valencià durant aquest diumenge, amb especial incidència a la demarcació de Castelló, l'interior de la qual i litoral nord estaran en avís taronja. A més, tot el litoral del territori estarà en avís groc per fenòmens costaners, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

De fet, segons dades publicades per l'Aemet, fins a les 09.00 hores s'han registrat ratxes de vent de fins a 131 quilòmetres per hora a l'Aeroport de Castelló i 117 a Fredes (el Baix Maestrat). Els aeròdroms de València i d'Alacant també han registrat fortes ratxes: 80 km/h al de València i 78 km/h a Alacant-Elx.

En tot el territori predominaran els cels buidats i hi haurà gelades febles a l'interior de la meitat nord. Les temperatures aniran en lleuger descens en tot el territori i les més altes se situaran entorn dels 15 graus.

La més elevada seran els 17 graus d'Alacant, mentre que a Dénia (la Marina Alta) i Elx (el Baix Vinalopó) tindran 15 graus. Amb 14 de màxima es quedaran tant a Castelló com a València, així com en punts com Gandia (la Safor), Oriola (el Baix Segura), la Vall d'Uixó (la Plana Baixa) i Vinaròs (el Baix Maestrat). En l'altre costat, la màxima més baixa seran els 4 graus de Morella (els Ports).

Serà en aquesta mateixa localitat on es registre la mínima més baixa, amb -2 graus, i serà l'únic observatori de la xarxa on es queden amb una mínima sota zero. A Requena (la Plana d'Utiel-Requena) tindran 0 graus, mentre que les mínimes en la costa estaran entre 6 i 7 graus, a excepció de Castelló, on es quedaran amb 4 graus de mínima.

next