La Granja de la Costera encara no sap quin dia es repetiran les eleccions

La Junta Electoral Central va ordenar que es tornaren a celebrar els comicis a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació el 26M
5 juliol 2019 10:58h
La Granja de la Costera encara té pendent repetir les eleccions municipals. / ENRIQUE ÍÑIGUEZ RODRÍGUEZ

VALÈNCIA. La Granja de la Costera serà l'últim municipi valencià a constituir el seu ajuntament després de les eleccions del 26M. Mentre que aquest divendres ja es formaran els consistoris de Sant Vicent del Raspeig i de Bonrepòs i Mirambell, la Granja de la Costera encara té pendent repetir les eleccions municipals. Preguntades per aquest diari sobre la data en què es tornaran a posar les urnes, fonts municipals responen: "Això ens agradaria saber també a nosaltres". D'aquesta manera deixen clar que no tenen més informació sobre el tema i remeten a la Junta Electoral. De fet, des del municipi s'han posat en contacte amb la Junta Electoral de Zona de Xàtiva per a fer-los la mateixa consulta.

Ara bé, tampoc des de la JEZ aporten més dades. "Està tot en els llimbs", contesten a Diari La Veu, i expliquen que, per ara, "està tot elevat" a la Junta Electoral Central. A més, remarquen que als mesos d'estiu tot s'endarrereix. Per tant, reiteren que no és que no vulguen donar més informació, sinó que no la tenen. En tot cas, expliquen que faran pública la resolució tal com siga possible. 

Una "irregularitat greu"

La Junta Electoral Central va ordenar repetir les eleccions a la Granja de la Costera a causa d'una "irregularitat greu" que va afectar el procés de votació, ja que un candidat de la llista socialista va ser membre de la mesa electoral del municipi.

En aquesta localitat de 366 habitants, el 26 de maig es van adjudicar quatre regidors al PSPV i tres regidors al PP per un únic vot de diferència, ja que els socialistes van recaptar 107 paperetes i els populars, 106.

Però el PP de la localitat va interposar un recurs en el qual denunciava que un dels vocals que formaven part de la mesa és membre de la candidatura del PSPV. La JEC va acceptar el recurs i va declarar nuls els comicis d'aquesta localitat de la Costera.

Les diputacions, a punt per a constituir-se

Un total de 539 ajuntaments valencians es van constituir el passat 15 de juny, mentre que els tres citats en aquesta notícia no van poder fer-ho eixe dia. En el cas de la Granja, perquè cal repetir les eleccions; en els altres dos, perquè hi havia recursos plantejats.

A Sant Vicent del Raspeig, aquest divendres al migdia se celebrarà el ple perquè prenguen possessió de les seues actes els 25 regidors del municipi. Pel que fa a Bonrepòs i Mirambell, l'Ajuntament es constitueix aquest divendres a les 20.00 hores.

La constitució d'aquests dos ajuntaments i l'elecció dels seus alcaldes permetrà que es puguen constituir ja la Diputació de València (que ho farà el 10 de juliol) i la Diputació d'Alacant, mentre que la de Castelló ho va fer ja el 28 de juny.

next