Greenpeace demana a Grezzi que intensifique "la recuperació d'espais per al vianant" a València

L'organització ecologista reconeix els avanços que s'han dut a terme en matèria de mobilitat a la ciutat, però demana millorar la xarxa de transport públic en l'àrea metropolitana
19 novembre 2019 18:59h
La trobada amb Grezzi s'ha centrat a analitzar la situació del transport a la ciutat de València. / GREENPEACE

VALÈNCIA. Representants de Greenpeace han demanat aquest dimarts al regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, que l'Ajuntament "intensifique la recuperació d'espais per al vianant" i treballe amb altres administracions per a millorar el transport públic en el conjunt de l'àrea metropolitana.

"Malgrat les resistències al canvi, València ha liderat el moviment de les ciutats cap a una mobilitat més inclusiva i menys contaminant, i té la responsabilitat de consolidar el treball iniciat fins hui", ha defensat el responsable de mobilitat de l'organització ecologista, Adrián Fernández.

La trobada amb Grezzi s'ha centrat a analitzar la situació del transport a la ciutat de València i conéixer de primera mà els plans municipals per a la pròxima legislatura en matèria de mobilitat, detalla Greenpeace en un comunicat. Potenciar el transport públic, recuperar espais per als vianants i reduir la dependència del cotxe són les "claus" que proposa l'organització per a millorar la mobilitat a la ciutat. Segons el rànquing que l'organització va presentar al maig, València és la segona ciutat espanyola més compromesa amb la mobilitat sostenible.

Per aquesta raó, Greenpeace considera que "València ha respost adequadament als canvis" amb la reducció del trànsit en el centre un 15%, l'ampliació en 150 quilòmetres la xarxa ciclista i l'adopció d'un protocol davant d'episodis de contaminació atmosfèrica. Amb això, l'organització insta l'Ajuntament a consolidar aquests "bons resultats". 

Grezzi defensa les pròximes conversions en espai de vianants

Per part seua, Grezzi ha exposat algunes de les prioritats de la legislatura, com la conversió en zona de vianants la plaça de l'Ajuntament i la plaça de la Reina per al 2020, o seguir amb el desenvolupament de la xarxa ciclista.

Per a resoldre els problemes de transport en l'àrea metropolitana, com la baixa eficiència del transport públic i els alts nivells de congestió, l'edil ha defensat que el Ministeri de Foment i la Generalitat impulsen projectes com ara nous carrils bus-VAO, una targeta única de transport i inversions en la xarxa de rodalia.

Greenpeace valora positivament els plans de l'Ajuntament i espera que es materialitzen en "canvis visibles". En aquest context, l'organització ecologista destaca el canvi de tendència en l'ús del cotxe a València, ja que els desplaçaments a peu aconsegueixen el 52% i la bicicleta es consolida com a manera de moure's amb una quota del 5%, segons l'informe que va presentar enguany.

De cara al futur, Greenpeace veu necessari incrementar l'ús del transport públic a través de la integració tarifària "encara pendent", acabar les obres de metro en execució i prioritzar l'autobús urbà i metropolità en les grans vies d'accés.

Ecologistes i responsables municipals han compartit la seua preocupació per l'impacte de projectes de Foment com l'ampliació del port de València o d'autopistes, en considerar que suposaran un increment de les emissions contaminants en l'entorn de la ciutat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next