El Gremi de Llibrers de València convoca la primera edició del Premi Llibreries Valencianes

Els guardons es divideixen en tres categories i reconeixeran els llibres publicats entre l'1 d'octubre del 2018 i l'1 d'octubre del 2019
21 octubre 2019 19:42h
El Gremi convoca totes les llibreries del País Valencià perquè proposen un títol per cadascuna de les tres categories. / DLV

VALÈNCIA (EP). El Gremi de Llibrers de València convoca el Primer Premi Llibreries Valencianes, uns nous guardons literaris que naixen amb l'objectiu "de reconéixer la qualitat literària dels títols i afavorir la seua difusió mitjançant la promoció a les llibreries valencianes", segons informa el col·lectiu professional.

Per a arribar a tots els públics, des del Gremi han diferenciat en tres categories: el premi al millor llibre de literatura en castellà o traduït al castellà, el premi al millor llibre de literatura en valencià o de l'àmbit lingüístic i el premi al millor llibre de literatura infantil o juvenil.

El Gremi convoca totes les llibreries del País Valencià perquè proposen, segons el seu criteri, un títol per cadascuna de les tres categories, que destaque per la seua qualitat literària o per la seua temàtica.

El requisit és que els llibres triats estiguen publicats entre el dia 1 d'octubre del 2018 i l'1 d'octubre del 2019. No suposa cap problema que hagen sigut premiats per altres certàmens. Un jurat triat per la Junta Directiva del Gremi es reunirà el 14 de novembre i triarà els títols premiats en què un major nombre de llibreries haja coincidit i que destaquen per la seua qualitat.

La decisió es farà pública el 15 de novembre i els guardons a les obres premiades es lliuraran durant un sopar literari que se celebrarà abans de finals d'any. Els títols seleccionats portaran un distintiu del premi a la coberta i no tenen remuneració econòmica.

next