Grezzi accepta absentar-se de la comissió d'investigació de l'EMT quan declare algun treballador

El regidor ha pres aquesta decisió en un "acte de generositat" perquè les compareixences es desenvolupen "sense més dilacions" 
29 octubre 2019 16:44h

VALÈNCIA (EP). El regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, s'absentarà de la comissió d'investigació sobre el frau de 4 milions d'euros en l'entitat quan comparega un treballador, segons han confirmat fonts de Compromís.

Les mateixes fonts han qualificat, en declaracions a Europa Press, la decisió de l'edil com un "acte de generositat" amb la finalitat que la comissió d'investigació es desenvolupe "sense més dilacions ni traves per part de ningú".

La intenció, continuen, és "no donar cap excusa a l'oposició per a tancar la investigació en fals". En aquest sentit, recorden que són "els primers que volen saber què és el que ha passat en el frau contra l'EMT i amb l'objectiu fonamental de recuperar els diners defraudats".

Des de la coalició assenyalen que quan es va crear la comissió es va aprovar un reglament en el qual es deia que tots els membres del Consell d'Administració serien membres de ple dret d'aquesta. Malgrat això, Grezzi ja va anunciar que tindria "la sensibilitat necessària per a absentar-se de la comissió quan declararen treballadors de l'empresa que es pogueren sentir incòmodes i tenint en compte que uns altres es puguen sentir amb més garanties si ell estava".

Tots els representants dels grups en la comissió de treball que investiga el frau en l'EMT –fins i tot el PSPV, qui va fer la proposta– van votar a favor que Grezzi s'absentara en el moment de compareixença dels empleats, a excepció de Compromís, la qual cosa va provocar que el vicealcalde de Compromís, Sergi Campillo, arribara parlar de "crisi de govern".

Aquest dilluns, la vicealcaldessa socialista, Sandra Gómez, negava que hi haguera una crisi i feia una crida a la calma. Ara, el regidor Grezzi ha optat per absentar-se de la comissió perquè l'òrgan puga desenvolupar el seu treball "sense més dilacions ni traves per part de ningú".

next