Grezzi no preveu una vaga de l'EMT en Falles

El regidor de Mobilitat Sostenible apel·la a l'"altura de mires" dels conductors
1 març 2019 14:30h
Grezzi ha remarcat que les aturades són una proposta de dos dels cinc sindicats del comité i que ha de ser ratificada en assemblea. Imatge d'arxiu. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible de València i president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, ha assegurat que "no es preveu" una vaga dels conductors en les Falles, davant la proposta que plantejarà el Comité d'Empresa en assemblea de realitzar aturades parcials el 17 i 18 de març. "Confiem en l'altura de mires de la plantilla", ha asseverat.

Grezzi ha valorat aquest divendres a preguntes dels periodistes, després de presentar el projecte pilot del pagament amb targeta en autobusos, les mesures de pressió que plantegen UGT i CCOO. La intenció dels conductors és parar el diumenge 17 i el dilluns 18 de març en tres tandes: de 6.30 a 10.30 hores; de 16.00 a 20.00 hores, i de 22.00 a 2.00h.

Ha remarcat que és una proposta de dos dels cinc sindicats del comité i que ha de ser ratificada en assemblea. "Continuem confiant en tota la plantilla i en la proposta que hem fet", ha recalcat, en referència a la negociació del nou conveni laboral.

El titular de l'EMT ha recordat que l'oferta de la companyia parteix "d'una llei estatal que no es pot canviar i que està investigant la Fiscalia per com es van aplicar aquestes rebaixes sobre els dies que s'ha de treballar en la jubilació parcial". També ha posat l'accent en el fet que "l'Agència Antifrau va apreciar quatre delictes".

"No podem aprovar una cosa que no és legal, però sí millores", ha defensat. Dins de la proposta de la companyia per al conveni, Grezzi ha ressaltat "totes les millores salarials més el temps de descans que hi ha en l'acord", per la qual cosa ha assegurat que confien que s'aprove i "en l'altura de mires de la plantilla". "De moment, no preveiem aquest escenari", ha insistit davant la possibilitat d'una vaga en Falles.

En la mateixa línia, el gerent de l'EMT, Josep Enric Garcia Alemany, ha explicat que, si l'acord es va prendre aquest passat dijous pel Comité d'Empresa, ha de passar per la Direcció General de Treball i l'empresa ha de realitzar un informe amb una proposta. Ara bé, ha puntualitzat que "encara no" han rebut comunicació oficial i que "només hi ha notes sindicals".

next