Grezzi diu que l'ordenança de mobilitat té "normes clares" i anuncia pròximes campanyes per a difondre-la

La normativa començarà a aplicar-se completament a partir de setembre
23 agost 2019 13:28h
Grezzi ha destacat que la Policia Local ja ha realitzat una campanya informativa a peu de carrer. / ARXIU DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha assegurat aquest divendres que la nova ordenança de mobilitat, que començarà a aplicar les multes al setembre, compta amb "normes clares" per al seu compliment i amb un contingut també "molt clar" que fan possible que "qualsevol que vulga informar-se" amb aquest objectiu tinga "fàcil" trobar el que cerca.

Així mateix, l'edil ha destacat que després de la "primera campanya informativa" duta a terme "per part de la Policia Local a peu de carrer", el mes vinent –quan comença l'aplicació completa de l'ordenança– es posarà en marxa una nova campanya informativa per a donar-la a conéixer a tots els usuaris.

Grezzi, que ha assistit a la concentració 'Sos Amazones. Convocatòria Mundial Justícia Climàtica Ja' celebrada a València, s'ha pronunciat d'aquesta manera preguntat per l'entrada en vigor definitiva de la nova ordenança de mobilitat i per les iniciatives que l'Ajuntament té previstes per a difondre el seu contingut i fer-la complir.

"Crec que hi haurà poca gent que no conega l'ordenança amb tot el debat que hi ha hagut en els últims dos o tres anys", ha afirmat el responsable municipal, que ha ressaltat també el treball dut a terme en la Mesa de la Mobilitat per a treballar aquest document, que va ser aprovat la passada primavera i que va entrar en vigor abans de l'estiu.

Giuseppe Grezzi ha comentat que de moment "s'ha fet una primera campanya informativa per part de la Policia Local a peu de carrer" amb la qual "s'ha informat molta gent" i ha explicat que després d'això s'ha deixat passar l'estiu, tenint en compte que "hi ha poca gent a València, sobretot residents", per a dur a terme una nova campanya.

"Hi haurà una campanya informativa al setembre, quan començarà la vertadera aplicació de l'ordenança. Estava ja previst i es farà amb tots els mitjans que tinguem a la nostra disposició per a donar a conéixer els detalls si algú encara no els sap", ha manifestat el responsable de Mobilitat Sostenible, que ha insistit que "s'ha informat i s'ha explicat molt bé" el document.

Preguntat per la regulació de la circulació de patinets i de vehicles de mobilitat personal, Grezzi ha indicat que en l'ordenança hi ha normes "claríssimes" sobre aquest tema.

"Una cosa que té aquesta ordenança és que totes les normes són clares", ha subratllat en aquesta línia. Així mateix, el regidor ha ressaltat que aquest document "s'ha fet pensant en el futur" i "tot al detall perquè es puga conéixer".

En aquesta línia, ha apuntat que "hi ha una classificació dels patinets per velocitat i per potència" que determina el seu ús, així com indicacions sobre els espais pels quals poden circular i com. "Això està molt clar i és fàcil trobar-ho en l'ordenança per part de qualsevol que vulga informar-se", ha asseverat.

next