Grezzi diu que voldria saber per què la treballadora acomiadada de l'EMT no el va avisar quan va rebre els correus

El regidor ha qüestionat si el procediment que va fer servir l'excap d'administració davant els estafadors era "habitual" en l'etapa de govern del PP
27 novembre 2019 20:33h
Grezzi ha apuntat que li hauria agradat que l'extreballadora haguera acudit a la comissió de treball que investiga el frau en l'EMT. / DLV

VALÈNCIA (EP). El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha afirmat aquest dimecres que li agradaria saber per què la treballadora acomiadada i cap d'administració, Celia Zafra, de la companyia pública no li va telefonar quan va rebre correus electrònics al seu nom que van desencadenar l'estafa de quatre milions d'euros.

"Per què no m'ha telefonat. Per què no ho ha fet. M'agradaria que contestara per què accepta que tercers facen uns acords amb ella en el meu nom. M'agradaria que ho explicara", ha assenyalat Grezzi, que ha indicat que creu que això és una cosa que "li ha preguntat el jutge" en la causa que hi ha oberta per a investigar aquest frau en un jutjat d'instrucció de València. Així mateix, l'edil ha apuntat que li hauria agradat que l'extreballadora haguera acudit a la comissió de treball que investiga el frau en l'EMT "per a explicar-ho".

Grezzi s'ha pronunciat així en el marc de la comissió d'investigació del frau d'aquest dimecres, després de la compareixença de la responsable del departament de Finances de l'entitat.

El regidor ha manifestat que també es pregunta si la forma de conducta de l'extreballadora davant els correus electrònics que li enviaven els estafadors "era una cosa que abans del 2015 es feia", en al·lusió a l'etapa de govern del PP. "Em pregunte si això es feia abans i si ella ha acceptat una cosa que abans era normal. M'agradaria saber si rebia ordres per correu electrònic, sense parlar –amb els regidors–, per a fer aquestes operacions abans del 2015 dins de l'empresa que ara mateix estan prohibides", ha exposat.

El president de l'EMT ha recordat que la companyia ha encarregat una auditoria per a "veure què ha passat des del 2003" i ha assegurat que s'informarà de l'inici d'aquesta actuació i dels resultats" que s'obtinguen d'ella.

Així mateix, ha assenyalat que la directora de Finances no tenia accés als comptes de l'empresa. "L'organigrama és clar. Una cosa és la comptabilitat, controlar les factures i una altra la tresoreria. Això últim ho fan altres persones, no aquesta [la directora de finances]. Segons l'organigrama, hi ha una sèrie de funcions que estan ben definides i que tenen diferents treballadors", ha comentat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next