Un grup de ciutadans demana a València que els cossos policials respecten els drets lingüístics

Els protestants han demanat "que es destinen recursos per tal que els agents tinguen la preparació adequada per a atendre els ciutadans en les llengües oficials"
28 agost 2019 18:30h
Els assistents han demanat que no es discriminen les llengües oficials. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Un grup de ciutadans s'ha concentrat aquest dimarts enfront de la delegació del govern espanyol a València per a exigir que les forces policials respecten els drets lingüístics.

En concret, la protesta ha estat motivada pel cas de Jafet Pinedo, un veí d'Elx (el Baix Vinalopó) que va ser detingut per la Policia Nacional per parlar en valencià

L'impulsor de la iniciativa, Ferran Pastor, ha indicat que volen que "les forces de seguretat de l'Estat i les locals tinguen ple respecte als drets lingüístics, no només dels valencianoparlants, sinó de totes les llengües espanyoles".

En aquest sentit, han cridat al fet que "es complisca la Constitució i l'Estatut d'Autonomia", cosa que "no s'està fent". Al respecte, recorden els diversos casos de discriminació lingüística per part dels cossos policials.

A més a més, en el manifest que han llegit han demanat "que es destinen els recursos que pertoquen per tal que tots els agents de les forces de seguretat tinguen la preparació adequada per a atendre els ciutadans en les llengües oficials de la comunitat autònoma on estiguen destinats".

next