Cercle de Lectors abaixa la persiana

El grup editorial Planeta dona per finalitzada l'aventura del segell i la xarxa comercial de venda de llibres cinc anys després de fer-se amb el seu control
7 novembre 2019 16:57h
Cercle de Lectors va nàixer l'any 1962 amb l'objectiu de "portar la lectura a les llars d'Espanya". / PIXABAY

BARCELONA (ACN). El Grup Planeta ha tancat l'estructura comercial de Cercle de Lectors, que va adquirir fa cinc anys, segons han confirmat fonts del grup editorial a l'ACN. L'empresa ha justificat la decisió per l'auge de les noves tecnologies i els canvis de consum, que han provocat que el model del club de lectura haja quedat "anacrònic". 

La decisió es va notificar aquest dimecres a la xarxa d'agents mitjançant un burofax en què el Grup Planeta els diu que cobraran les indemnitzacions en la mesura en què vagen tancant sectors. Amb tot, la companyia intentarà buscar un nou model viable per a la marca de cara al futur.

Cercle de Lectors va nàixer l'any 1962 amb l'objectiu de "portar la lectura a les llars d'Espanya" a través d'agents no professionals que visitaven els socis subscrits i els portaven les comandes una setmana després. Un model de negoci "exitós" durant 30 anys que, actualment, ha quedat "fora d'època".

Els darrers mesos, la companyia havia intentat buscar noves vies per a evitar abaixar la persiana, però no n'han garantit la viabilitat.

next