Diari La Veu del País Valencià
Grupo La Plana incorpora una nova tecnologia d’impressió digital per a reduir l’estoc d’embalatge

CASTELLÓ DE LA PLANA. Entregar qualsevol tipus d’envàs i embalatge de cartó “on el client el necessite i quan el necessite” és l’aposta de Grupo La Plana per a consolidar la seua posició líder en el mercat del cartó ondulat. Per a aconseguir-ho, la companyia ha implementat la nova tecnologia d’impressió digital Nozomi C18000 en la seua planta d’Onda

Segons ha explicat aquest dimecres el conseller delegat del grup, Juan Ignacio Piquer, l’evolució natural de l’empresa s’orienta a oferir als seus clients una “major personalització dels seus productes i flexibilitat per a donar resposta a les tendències de consum”. Per això, Grupo La Plana aposta per fabricar el cartó i dissenyar, fabricar i entregar qualsevol tipus d’envàs i embalatge de cartó just-in-time, reduint els costos de producció i l’estoc d’embalatge de qualsevol indústria.

Piquer ha explicat que Grupo La Plana ha apostat per la nova tecnologia d’impressió d’EFI, companyia californiana de Silicon Valley que lidera la transformació de la generació d’imatges de sistemes analògics a digitals, la qual cosa permet que es puguen realitzar proves i prototips ràpids, així com campanyes personalitzades amb una tecnologia digital d’impressió industrial directa sobre cartó, simplificant el procés de producció i reduint temps i costos.

De fet, el nou centre d’impressió ja està operatiu des del mes de febrer passat i s’ha contrastat la seua versatilitat per a donar solucions més àgils i creatives a la cadena de subministrament d’envasament. La impressora de 1,8 metres d’ample imprimeix fins a 75 metres lineals per minut o fins a 10.000 planxes de 890×890-mm per hora. A més, la Nozomi C18000 treballa amb sis colors (CMYK, taronja i violeta) i ofereix imatges d’escala de grisos de gran nitidesa que competeixen amb els processos d’offset i flexografia d’alta qualitat.

Per a Juan Ignacio Piquer, la implantació d’aquest innovador procés d’impressió digital permet portar la creativitat del dissenyador a l’envàs, gràcies a la qualitat de les imatges resultants i les possibilitats de la impressió fotogràfica.

Inversió permanent

En total, l’empresa ha invertit més de 25 milions d’euros en l’ampliació dels seus centres productius, la qual cosa permetrà incrementar en un 50% la producció i incorporar l’última tecnologia del sector en les seues instal·lacions. En 2018, la companyia va registrar una facturació de 109 milions d’euros, que es va traduir en la fabricació de 2 milions de caixes per dia.

“Som conscients que el nostre producte s’integra en la cadena de distribució dels nostres clients”, per la qual cosa no podem limitar-nos a la seua venda com a simples proveïdors, sinó que col·laborem en la solució de necessitats de nous productes i serveis, segons ha explicat Piquer, que ha comentat que “sempre estem disposats a investigar i a col·laborar estretament amb ells en accions concretes”, amb presència dels nostres tècnics en les mateixes instal·lacions d’envasament per a adaptar el producte i ser més eficients.

Comparteix

Icona de pantalla completa