Grups violents armats, baralles i robatoris obliguen a cancel·lar les discomòbils de Quart de Poblet

L'Ajuntament lamenta que els altercats hagen sigut provocats per gent de fora del poble
31 agost 2019 17:31h
Tot i que havia incrementat la presència policial, l'Ajuntament ha suspés la festa. / AJUNTAMENT DE QUART DE POBLET 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de la localitat valenciana de Quart de Poblet s'ha vist obligat a cancel·lar les macrodiscomòbils previstes en el programa de les festes de la localitat després de detectar en elles, durant la matinada d'aquest dissabte, grups violents i amb armes blanques que s'havien organitzat a través de les xarxes socials, així com robatoris, casos de tràfic de drogues, vandalisme i comes etílics.

Així ho ha decidit el consistori del municipi després de reunir-se amb els representants de la Policia Local i la Policia Nacional per a analitzar els esdeveniments viscuts durant la nit i matinada d'aquest dissabte, ha explicat en un comunicat.

Malgrat haver reforçat la seguretat amb fins a set patrulles de Policia Nacional i Local, l'Ajuntament ha informat que durant la nit es va detectar la presència de grups violents que acudeixen aprofitant les multituds "amb la clara intenció de causar danys i provocar altercats". El consistori ha puntualitzat que, segons fonts policials, després d'identificar aquests individus es va comprovar que cap dels altercats el van protagonitzar joves del municipi.

Pel que sembla, es tracta de "successos organitzats a través de les xarxes socials que s'han repetit durant l'estiu en diferents municipis i que creen una situació de perill considerable".

Així, a més d'introduir alcohol en una zona restringida, es van detectar casos de tràfic de drogues, comes etílics, grups amb armes blanques i actituds hostils, baralles avortades per la policia, robatoris de mòbils, actes vandàlics i altres situacions que "suposen un alt risc per a la seguretat" dels assistents.

Per tot això, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha decidit cancel·lar les macrodiscomòbils de les seues festes, "una de les activitats seleccionades pels joves de Quart de Poblet que, en edicions anteriors, ha discorregut sense haver de lamentar cap incident".

El consistori ha lamentat aquesta "trista decisió" i ha assegurat que es pren per a "protegir els mateixos joves". A més, ha assegurat que "continuarà treballant al costat de les persones joves del municipi, el Fòrum Jove i el Consell de la Joventut de Quart de Poblet en la cerca d'alternatives per a garantir el dret a un oci saludable, especialment en les festes".

"Agraïm a la joventut de Quart de Poblet el seu civisme i comportament responsable, conscients que la causa del problema no resideix en ells i lamentant profundament que siguen els principals afectats", ha afegit la corporació municipal.

next