Guanyar Alacant trenca amb ERPV, que es presentarà en solitari a les municipals 

Els republicans lamenten que Esquerra Unida i Podem hagen "exclòs explícitament" el col·lectiu local
24 març 2019 19:00h
Esquerra Republicana treballa en la candidatura pròpia amb incorporacions de persones independents i altres moviments d'esquerra d'Alacant. / GUANYEM ALACANT

ALACANT. Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) lamenta "profundament" la decisió d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Podem de concórrer a les eleccions municipals d'Alacant sota la coalició Unidos Podemos–Esquerra Unida, que, segons ha denunciat el partit republicà en un comunicat, "exclou explícitament" la participació d’ERPV.

"L'acord trenca de manera inexplicable la coalició existent entre Esquerra Unida i Esquerra Republicana, que constituïa el nucli de la candidatura Guanyar Alacant", ha indicat el partit.

Mikel Forcada, president comarcal d'Esquerra Republicana i membre de la Mesa de Coordinació de Guanyar Alacant, ha declarat que, "amb tots els seus defectes, Guanyar Alacant ha sigut l'instrument més efectiu de què s'havien dotat les classes populars alacantines per a apoderar-se en l'àmbit municipal i ha afegit: "Lamentem profundament que aquest acord excloent entre Esquerra Unida i Podem llance per la borda el capital polític acumulat durant quatre anys de col·laboració lleial d'Esquerra Republicana en el marc de Guanyar".

Esquerra Republicana continua oberta a una confluència de les organitzacions que representen l'esquerra alacantina, sense exclusions, i anuncia que impulsarà una candidatura municipal àmplia i plural per a la qual ja ha començat fent contactes amb independents i altres moviments de l'esquerra d'Alacant.

next