Els guardes de les Columbretes desconvoquen la vaga després d'arribar a un acord amb l'empresa

El pacte inclou la conversió dels contractes eventuals en indefinits i la continuïtat de les condicions del conveni col·lectiu fins que es negocie un d'àmbit estatal
7 agost 2019 10:45h
Els guardes confien en la "bona voluntat" de l'empresa i esperen que s'òbriga una via de diàleg. / Arxiu 

CASTELLÓ DE LA PLANA. Els guardes de la reserva marina de les Columbretes han anunciat la suspensió definitiva de la vaga indefinida que anaven a iniciar dissabte passat i que ja van desconvocar diumenge, després d'arribar a una sèrie d'acords amb la direcció de Tragsatec.

Entre aquests compromisos està la conversió dels contractes eventuals en indefinits; el reconeixement professional marítim dels treballadors afectats acceptant la seua condició de mariners o patrons, i la conservació de les condicions del conveni derogat fins a la negociació d'un conveni d'àmbit estatal de reserves marines, informa el sindicat CGT en un comunicat.

Un altre acord aconseguit entre els treballadors i l'empresa és el reconeixement, a partir d'ara, de la jornada diària efectiva de 10 hores i 15 minuts a 11 hores i 30 minuts. Això dona com a resultat "un període més de descans anual i el gaudi d'eixe període abans que finalitze l'any", amb una quinzena addicional de descans.

Els treballadors de la reserva marina confien en la "bona voluntat" expressada per la direcció i esperen que s'òbriga una via de diàleg que done solució a "la fins ara precarietat existent en les seues condicions laborals", així com que "redunde en benefici d'aquest entorn natural de tots".

Al mateix temps, els guardes agraeixen el suport dels companys de CGT, de "totes les persones que han estat solidàriament" al seu costat i dels mitjans de comunicació que han fet seguiment del conflicte. "Sens dubte, la participació de totes ha fet possible que canvie aquesta realitat laboral; confiem que la línia oberta continue", manifesta el sindicat.

next