Els guardes de les illes Columbretes iniciaran una vaga indefinida el 3 d'agost

El Ministeri encara no ha informat dels serveis mínims que es fixaran durant els dies de protesta
30 juliol 2019 12:46h
Els guardes asseguren que no saben quin impacte tindrà aquesta vaga en les activitats i funcions que exerceixen a les illes, com tampoc en l'ecosistema d'aquestes. / GVA

CASTELLÓ DE LA PLANA. La plantilla de treballadors de la reserva marina de les illes Columbretes (la Plana Alta) iniciarà una vaga indefinida des del pròxim 3 d'agost després d'acabar sense acord l'acte de conciliació amb l'empresa Tragsatec divendres passat, 26 de juliol, segons ha informat en un comunicat el sindicat CGT.

La plantilla de guardes exigeix a Tragsatec millores en la jornada laboral, la revisió dels contractes d'aquests treballadors –que en alguns casos porten més d'una dècada prestant els seus serveis en l'arxipèlag– i el reconeixement de la categoria professional d'aquests, segons CGT.

Els guardes asseguren que no saben quin impacte tindrà aquesta vaga en les activitats i funcions que exerceixen a les illes, com tampoc en l'ecosistema d'aquestes. En aquest sentit i fins aquest dimarts, el Ministeri encara no ha informat dels serveis mínims que es fixaran durant els dies de protesta.

El sindicat ha assenyalat que entre les funcions que han d'exercir els seus professionals en aquesta zona especialment protegida es troben el control del trànsit marítim –amb atenció a l'emissora des de les 8 del matí fins a les 10 de la nit–, l'ús de les boies, el suport a campanyes científiques i el manteniment general de les instal·lacions de l'arxipèlag.

Els treballadors han trobat un "important" suport sindical i dissabte vinent, 3 d'agost, dia d'inici de la vaga indefinida, se celebrarà en la Pineda del Grau de Castelló un acte de suport als guardes de les Columbretes com a mostra de solidaritat amb ells de cara a les jornades de lluita a les quals hauran d'enfrontar-se.

Des de CGT han subratllat les especials característiques que té aquest tipus d'ocupacions per a les persones que han de guanyar-se la vida desenvolupant-lo i la importància que té, des de la societat, el suport a treballadors en aquestes circumstàncies.

next